Кавуни з "легендарної" баржі надійшли для продажу в супермаркети Києва

Кавуни з "легендарної" баржі надійшли для продажу в супермаркети Києва

Фото: Олександра Мітіна/ТСН

Придбати баштанні можна буде вже в суботу.

Баржа з кавунами, яка стала інтернет-мемом і навіть встигла завести власний твіттер, пришвартувалась у Переяславі-Хмельницькому. Перший за 14 років заплив баштанних Дніпром активно піарили урядовці, а користувачі інтернету відреагували на це фотожабами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Причал на Дніпрі неподалік Переяслава-Хмельницького: довгоочікуваний вантаж місцеві робітники виглядають з самого ранку. "Кавуни – це перший раз", - зізнаються вони. Смугастий рейс тривав п'ять днів. Вантажники одягають помаранчеві жилети і каски. Та сміються з питання, скільки кавунів може з'їсти один вантажник. "Будемо пробувати. Скільки дадуть – стільки і з'їмо", - кажуть вони.

Знаменита баржа із кавунами пришвартувалась у Переяславі-Хмельницькому

Знаменита баржа із кавунами пришвартувалась у Переяславі-Хмельницькому

250 тонн кавунів повільно підходять до берега. Матроси підганяють баржу до самісінького причалу, щоб жоден кавун не проскочив. Але самих ягід не видно – вони під навісом, аби сонце не пекло. Залізний дах відсувається автоматично – ягоди можна побачити. Побоювання юзерів, що кавуни приїдуть уже надкушеними, не справджуються – вантаж цілий. "Трюми були опломбовані. Команда не могла туди спуститися", - пояснює капітан буксира Василь Придатко.

Врожай для запливу зібрали 28 херсонських фермерів. До столиці на зустріч вантажу відрядили одного. Олександр Сененко каже, що неважливо, що кавуни їхали вп'ятеро довше, зате дорогою відпочили. "А під сонцем на розпеченому асфальті – це як? А біля водички добре, і кавунчик пливе смачно", - каже він. Власники кажуть, що на логістиці зекономили чверть. Конкретних цифр, скільки коштуватимуть плавучі баштанні покупцям, не називають. "Один кавун буде 100% дешевше, ніж пачка цигарок", - говорять вони. У столичних супермаркетах кавуни з'являться вже в суботу.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація