Карантин у Києві. Першачкам перенесли прийом документів для зарахування до столичних шкіл

Карантин у Києві. Першачкам перенесли прийом документів для зарахування до столичних шкіл

Фото: УНІАН

Коли відновлять прийом документів, невідомо.

Початок прийому документів для зарахування до перших класів у Києві буде перенесено у зв'язку із запровадженим карантином через пандемію коронавірусної інфекції нового типу COVID-19. Їх почнуть приймати після того, як в країні зменшиться кількість захворюваності на коронавірус і покращиться епідемічна ситуація.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

"Шановні батьки! Ми переносимо початок прийому документів до перших класів до покращення епідемічної ситуації. Це зроблено задля вашого максимального комфорту. Сьогодні важливо утримуватися від виходу на вулицю. Місто турбується про вас. Піклуйтесь про своїх рідних. Залишайтеся вдома", - написав Валентин Мондриївський у Fаcebook.

Мондриївський також нагадав, що у школах нині діти отримують оцінки лише за повний семестр, тому батькам не слід перейматися, що сьогодні закінчується третя навчальна четверть. За його словами, після введення системи семестрового навчання, школярі отримають тематичні бали.

Він також зазначив, що всі освітяни столиці наступного тижня отримають зарплату. Мондриївський запевнив, що вже здійснюються обрахунки, для того, щоб усі без винятку вчасно отримали гроші. Також задля безпеки він закликав вчителів працювати дистанційно. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація