Карантин на даху: у столиці частіше почали експлуатувати покрівлі багатоповерхівок

Карантин на даху: у столиці частіше почали експлуатувати покрівлі багатоповерхівок

На дахах роблять баскетбольні майданчики і висаджують цілі сади.

У столиці все частіше почали експлуатувати дахи висоток. Там роблять баскетбольні майданчики і висаджують цілі  сади. Крім того, підприємливі мешканці примудряються на своїх дахах ще й заробляти.

Про життя на даху - у сюжеті ТСН.Ранок. 

На даху одного з офісів на справжній клумбі росте горобина, сосна, кущі та різна зелень. "На дахах заборонене використання чорнозему. Тому це спеціальний мінеральний субстракт. Найголовніше на даху – це система дренажу, яка дозволяє необбхідну кількість води накопичити, а решту прибрати, дренувати", - розповідає директорка компанії з озеленення дахів Юля Польова. Серед цієї зелені для офісних працівників влаштовують заходи.

Студент Адрій ганяє мяча на даху свого навчального корпусу: у столичному виші так вирішили брак території. На дах перенесли ще й тренажерну залу. "Тут є спеціальний каркас, на якому стоять всі тренажери", - каже проректор КУ імені Грінченка ОлександрТурунцев. 

Сторонні на спортмайданчик точно не потраплять. Вони можуть тільки подивитися, та й то лишень ті, що живуть вище шостого поверху.

Баскетбольні майданчики і сади: як кияни експлуатують дахи висоток в часи карантину

Баскетбольні майданчики і сади: як кияни експлуатують дахи висоток в часи карантину

Тим часом Об'єднання співвласників однієї із столичних багатоповерхівок дах висотки вирішили здати в оренду. Там стоїть альтанка, де можна забронювати романтичну чи святкову вечерю. "Тут роблять пропозиції, дні народження, вечері для коханної людини", - каже співавтор ідеї побачення на даху Андрій Щур. 

За столиком, серед пелюсток троянд можна перехилити келих та пообідати. Утім, не можна горлати, сам дах колупати і вилазити на бортик. Під час карантину, коли попит на відпочинок наодинці мав би зрости, впав. Люди стали заощаджувати на романтиці. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація