Кабмін вирішив звільнити Кличка з посади глави КМДА: що сталося

Кабмін вирішив звільнити Кличка з посади глави КМДА: що сталося

Фото: УНІАН

Кличко назвав дії уряду неконституційними.

Кабінет Міністрів запропонував звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА. Рішення на своєму засіданні розглянули нові урядовці. Чим пояснюють своє рішення в Кабміні, у ТСН.19:30.

Остаточне слово щодо звільнення Кличка з посади тепер за президентом. До слова, офіс президента ще місяць тому звернувся до Кабміну з проханням внести подання на звільнення. Тоді уряд Гройсмана відмовився розглядати це питання.

Своє нинішнє рішення прем’єр-міністр Олексій Гончарук пояснив тим, що в Києві не припинилася корупційна практика і досі існують групи впливу, які шкодять діяльності Київської адміністрації.

"У Києві не припинилася корупційна практика і в Києві досі існують групи впливу які надто сильно впливають на діяльність адміністрації. Тому якщо підсилити пана Кличка менеджером який здатен опиратися всім цім групам впливу, то це дуже гарно відіб’ється на пересічних киянах", - каже прем'єр Олексій Гончарук.

У Києві відбувається антиконституційний поділ влади – Кличко про своє звільнення

У Києві відбувається антиконституційний поділ влади – Кличко про своє звільнення

Очільник столиці назвав такі рішення  антиконституційним поділом влади в Києві та знищенням місцевого самоврядування. Нагадаю, наразі Кличко обіймає посади мера та голови міської адміністрації і подання уряду стосується саме останньої.

"Такими діями намагаються позбавити права людей обирати владу. Це неконституційне, не демократичне та суперечить місцевому самоврядуванню", - сказав Кличко.

Віталій Кличко став мером столиці 5 червня 2014 року, а через 20 днів - головою КМДА. З того часу, за рішенням тродішнього президента Петра Порошенка, одна людина почала обіймати ці дві посади.

ТСН згадала хронологію взаємин Кличка та Зеленського

ТСН згадала хронологію взаємин Кличка та Зеленського

Як повідомлялося, 4 вересня уряд погодив звільнення Кличка з посади голови столичної адміністрації. Остаточне рішення має прийняти президент. Сам мер уже назвав дії Кабміну незаконними та пообіцяв боротися за свою посаду, в тому числі й шляхом. Кличко заявив про намір балотуватися на наступних виборах.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація