Держпродспоживслужба після перевірок оприлюднила основні порушення у столичних ресторанах

Держпродспоживслужба після перевірок оприлюднила основні порушення у столичних ресторанах

Фото: pixabay.com

Були випадки зберігання продукції, термін зберігання якої закінчився.

В рамках моніторингу закладів громадського харчування, який проводився через отруєння після вживання продуктів компанії "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" в Києві, співробітники Держпродспоживслужби відвідали 104 заклади.

Про це розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко, пише 112.ua

"Були виявлені випадки риби без маркування, тобто, за документами купують певну кількість риби у відомої компанії і під ці документи потім везуть рибу невідомого походження, невідомого виробника. Якої вона якості, незрозуміло", - розповів Овчаренко.

Масове отруєння: ТСН.Тиждень знайшов лікаря, підпис якого стоїть на куплених медичних довідках

Масове отруєння: ТСН.Тиждень знайшов лікаря, підпис якого стоїть на куплених медичних довідках

Також в окремих випадках така риба надходила по всій мережі ресторанів (10-15 закладів). "Були випадки, коли невідомого походження були що постачальник, що риба. Приїжджав такий хлопець у футболці і кедах, в поліетиленовому пакеті шматок лосося. Добрий день, я привіз продукцію", - повідомив Олександр Овчаренко.

Серед виявлених недоліків були: відсутність державної реєстрації потужностей, недостатня кількість виробничих приміщень. При цьому, було відсутнє або невпорядковане місце для зберігання інвентарю для протирання, місця для миття та дезінфекції.

Крім того, були випадки зберігання продукції, термін зберігання якої закінчився, з безпечною та якісною продукцією в одній холодильній камері, порушення умов товарного сусідства, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень (бруд, потреба ремонту), відсутність контрольних приладів для вимірювання температури в місцях зберігання сировини, відсутність санітарних книжок у персоналу.

Нагадаємо, станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу. 

У Києві десятки людей шпиталізували з отруєнням від японської кухні

У Києві десятки людей шпиталізували з отруєнням від японської кухні

Повʼязані теми:

Наступна публікація