Іноземця, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, відправили на лікування

Іноземця, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, відправили на лікування

Фото: Прокуратура міста Києва

Громадянин Узбекистану Сухроб Карімов утримував у заручниках керівницю відділу комерційного банку та погрожував вибухівкою.

Іноземця, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, відправили на примусове лікування.

Громадянин Узбекистану Сухроб Карімов утримував у заручниках керівницю відділу комерційного банку та погрожував вибухівкою.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

"Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 33-річного громадянина Узбекистану, який 3 серпня 2020 року погрожував вибухом у приміщенні банку у центрі Києва", - йдеться у повідомленні прокуратури.

За результатами досудового розслідування та судового розгляду встановлено факт скоєння зазначеною особою суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Однак, згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками лікарів, на теперішній час стан чоловіка не змінився.

Враховуючи викладене, до суду було внесено клопотання про застосування відносно іноземця примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Вказане клопотання судом задоволено повністю.

Нагадаємо, вибухівки у чоловіка, який погрожував підірвати банк у Києві, не виявили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація