ІДІЛ не володіє ресурсами для масштабного теракту в Києві – британський фахівець безпеки

ІДІЛ не володіє ресурсами для масштабного теракту в Києві – британський фахівець безпеки

ІДІЛ не володіє ресурсами для масштабного теракту в Києві – британський фахівець безпеки

Обіцянки зіпсувати фінал Ліги чемпіонів експерти називають порожніми.

Від імені терористичної організації "Ісламська держава" у соціальних мережах з’являються заклики до терактів під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві. Цю тему підхопив британський таблоїд The Sun, відомий своїми скандальними і неперевіреними публікаціями, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Однак на сторінках видання експерт із питань безпеки Олі Вілшир висловлює сумнів у тому, що ІДІЛ має в Україні  достатньо сил для здійснення атак. "ІДІЛ не володіє ресурсами для масштабного теракту в Києві. Їхній заклик до дій під час великих і значущих футбольних матчів – не більше ніж сигнал перед чемпіонатом світу в Росії. Ми знаємо, що осередки "Ісламської держави" функціонують у багатьох великих містах Росії і що російські спецслужби вже затримали кількох бойовиків, які планували теракти на чемпіонаті світу-2018", - пояснив він.

Невідомі закликають влаштувати різанину під час матчу Ліги чемпіонів

Невідомі закликають влаштувати різанину під час матчу Ліги чемпіонів

Якщо британські журналісти припускають, що заклики атакувати Київ насправді можуть походити від ісламістів, бо в Україні нібито переховуються близько півтисячі терористів з Іраку та Сирії, то українські експерти сумніваються у тому, що автором погроз насправді є ІДІЛ. Офіційна сторінка "Медіа-групи Аль-Бурхан", на яку посилаються анонімні терористи, насправді не містить жодної згадки про атаки у Києві. Фахівці Служби безпеки України проаналізували акаунти, на яких розміщено скандальні постери, і дійшли висновку, що створені вони в Росії, а інформаційний "вкид" був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України.

СБУ вже запевнила, що робить все від неї залежне, аби свято футболу відбулося мирно і спокійно. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заспокоює, що безпека під час фінального матчу в Києві забезпечується надійно – до України їдуть європейські фахівці, котрі допомагатимуть українським колегам. "Сам стадіон буде перебувати під потрійним кільцем охорони, будуть використовуватися найсучасніші технології. Приїздять сотні європейських спеціалістів із безпеки, котрі допомагатимуть перевіряти осіб, котрі приходять на матч, аби в них не було заборонених предметів", - розповів він.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація