Хр*н його знає, через скільки років, але буде: кияни з гумором відреагували на звістку про контракт на метро на Троєщину

Хр*н його знає, через скільки років, але буде: кияни з гумором відреагували на звістку про контракт на метро на Троєщину

Фото: УНІАН

Метро і Троєщина вже встигли стати мемом.

Із гумором відреагували жителі Троєщини на підписаний мером Києва Віталієм Кличком договір із китайцями щодо будівництва метро в цей величезний 500-тисячний район. У проект вартістю 2 млрд доларів поки що всерйоз вірять не так багато місцевих жителів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це окрема республіка", - пропонує познайомитися з районом один із його старожилів. Щодо перспектив появи підземки цей чоловік скептичний. "А що тут думати? Вже скільки років тут живу. Може, онуки й дочекаються", - каже він. Люди не приховують, що метро на Троєщині дуже потрібне, але його поява вже сприймається з категорій міфів чи ілюзій. "Буде, буде, все буде. Хр*н його знає, через скільки років, але буде!", - весело коментує ситуацію один із місцевих пенсіонерів. Інший чоловік нарікає на те, що бізнесменам вигідніші маршрутки, в яких розкрадаються готівкові гроші за проїзд, тому метро ніхто не будуватиме.

"Годують обіцянками": чи вірять жителі Троєщини в будівництво нової станції метро

"Годують обіцянками": чи вірять жителі Троєщини в будівництво нової станції метро

Інший старожил пригадав, як 20 років тому на місці теперішнього парку було закладено завод із будівництва бетонних конструкцій для прокладення метро на Троєщину – щоб не возити їх здалеку. "Потім цей завод розібрали та успішно вивезли. Смішно, правда?", - сміється він. Ще один чоловік також поринає в історію. "Ви знаєте, скільки триває питання будівництва метро на Троєщину? На моїй пам’яті років 30. Питання будуть іще?", - посміхається він.

Місцеві жителі зізнаються, що до правого берега столиці добираються громадським транспортом хвилин 50 – і це за умови відсутності заторів. "Ой, я не знаю, в що я вірю, і в що вірить уже", - зітхає одна з жіночок. Але одразу додає: "Треба вірить, треба чекать і треба жить".

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація