Ховаються між вагонами і вилазять на дах: хто такі зачепери та як їх карають у Києві

Ховаються між вагонами і вилазять на дах: хто такі зачепери та як їх карають у Києві

Фото: УНІАН

За статистикою, зачепери - підлітки або чоловіки, від 16 до 24 років.

2020 року в Київському метрополітені зафіксували загалом 30 випадків зачепінгу. З них затримали 15 екстремалів. Щодо порушників склали протоколи про адміністративну відповідальність. Щоправда, максимальний штраф, який стягнули, становить одну тисячу гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"За статистикою, зачепери - підлітки або чоловіки, від 16 до 24 років. Я звертаюсь до киян: роз’яснюйте своїм дітям небезпечність таких "розваг". Це, насамперед, допоможе врятувати їхнє життя", — зазначив мер.

Він також додав, що звернувся до правоохоронців з проханням "посилити контроль за безпекою пасажирів у метрополітені й оперативно реагувати на дії екстремалів".

Довідка. Зачепінг (трейнсерфінг) — спосіб переміщення, проїзд на автозчепах вагонів, поручнях та підніжках, на гальмівних майданчиках та у відкритих кузовах (вантажних вагонів), на міжвагонних буферах і розетках, на дахах поїздів, чіпляючись за зовнішню арматуру вагона. Люди, що практикують цей небезпечний вид пересування, називають себе "зачеперами", "трейнсерферами".

Трейнсерфінг зазвичай розглядається особами, які його практикують, як екстремальна розвага, або ж як вільний спосіб їзди під час пересування потягом куди-небудь, що дозволяє зекономити кошти.

Нагадаємо, екстрим для 29-річного зачепера у столичному метро закінчився трагічно. Мешканець Ужгорода потрапив під поїзд між станціями "Видубичі" й "Славутич", зачепившись за вагон потяга, та від численних травм помер на місці

Трагічний екстрим: що рухає "зачеперами" та як убезпечити своїх рідних від небезпечного захоплення

Трагічний екстрим: що рухає "зачеперами" та як убезпечити своїх рідних від небезпечного захоплення

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація