Хотіла записати собаку на чистку зубів: у Києві жінці відмовили в обслуговуванні українською мовою

Хотіла записати собаку на чистку зубів: у Києві жінці відмовили в обслуговуванні українською мовою

Фото: pixabay.com

За словами активістки, у грумінг-салоні нібито заявили, що вони принципово не обслуговують українськомовних клієнтів.

У Києві жінка хотіла записати свою собаку породи джек-рассел у грумінг-салон на чистку зубів. Проте їй відмовили і заявили, що вони принципово не обслуговують україномовних клієнтів.

Про цей киянка Тетяна Шкуратова написала у Facebook.

Жінка заявила, що вже повідомила про цей інцидент уповноваженому із захисту державної мови. Вона також написала відгук про грумінг-салон в Google.

24 лютого жінка зайшла до грумінг-салону вже спеціально, щоб зняти на відео їхню бесіду. Активістка хотіла, щоб у неї були докази того, що її не хочуть обслуговувати українською мовою.

"Ви ж писали відгук, ми вам сказали, що принципово не будемо обслуговувати вас", - сказали жінці.

Хотіла я записати собачку до грумінг-салону Bruno_Groom. А мені відмовили, сказавши, що вони принципово не обслуговують україномовних клієнтів. Я б може і перейшла потім на російську. Да нє тут то било. Я написала відгук в гуглі. Це можна зробити тут Bruno_Groom салон для животных 093 273 1619 https://maps.app.goo.gl/Yq6PYWYHgvNVsNTS6 І подала скаргу до Уповноважений із захисту державної мови. Сьогодні я зайшла до них спеціально, щоб зафільмувати цих дивовижних персонажів. Бо думала, що вже немає людей без мозку))) ось наш діалог коротко: - Добрий день! - Стучать нужно! - А можна записати собаку на чистку зубів? - Можно. А какая у вас собака? - Джек-рассел. - Єто вас на укрАінсокм язикє надо обслуживать? - Так. - Ви же пісалі отзив, ми вам сказалі, что принципиально не будєм облуживать вас на укрАінском язикє. - Я просто подумала, може, ви все-таки будете дотримуватися законів і обслуговувати українською мовою. - Нєт, у нас нічего не поменялось. - Тобто ви відмовляєтеся. - Да, ві видите, какой у вас подход – подпольний, скотскій. І у нас точно такой же. - Тобто скотскій?))) - Ві записали на видео, что ві не постучались, когда зашли? - Ні… (я трохи очманіла від постановки питання) - Почему ви не рассказиваєте на відео, что ви два раза позвонили, вас проконсультировали, и в конце ви прідрались, что вас не обслуживают на укрАінском язикє. Ми не вас обслуживаем, а собак. - Тобто собачу мову ви розумієте, а українську ні? - і т.д. і т.п.

Опубліковано Тетяною Шкуратовою Середа, 24 лютого 2021 р.

Нагадаємо, у Києві звільнили касирку супермаркету Novus за відмову обслуговувати клієнтку українською мовою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація