Холодну воду треба нагріти: Кличко закликав киян ставити бойлери для "незалежності"

Холодну воду треба нагріти: Кличко закликав киян ставити бойлери для "незалежності"

Фото: Getty Images

За його словами, система централізованого водопостачання залишилась у спадок.

Міський голова Києва Віталій Кличко закликав киян ставити бойлери, щоб бути незалежними від централізованого водопостачання.

Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"Раніше у всіх було централізоване водопостачання. І ми всі залежні від постачання, але всі намагаємось бути незалежними у цьому напрямку. Якщо гаряча вода є – це дуже добре, якщо немає – можна увімкнути бойлер", - зазначив Кличко.

За його словами, він розуміє, що не кожен може собі дозволити встановити бойлер, однак всі кияни лишились заручниками тієї системи водопостачання, яка залишилась у спадок.

Як повідомляв ТСН.ua, у Києві десятки житлових будинків включно з лікарнями, дитячими садочками, пансіонатами для літніх людей та інтернатами залишаються без гарячої води. В КМДА повідомили, що станом на 28 вересня гаряче водопостачання залишалося відсутнім у тих районах, які розташовані у зоні обслуговування ТЕЦ-6 та ще 200 котелень і об'єктів теплогенерації. Вони залежать від газопостачання НАК "Нафтогаз". Наразі це Оболонський, Подільський, Святошинський і Деснянський райони столиці. 

Така ситуація виникла через неквапливість Міністерства фінансів, яке мало переказати кошти "Нафтогазу" для урегулювання питання з гарячим водопостачанням. "Нафтогаз" каже, що готовий укласти договори та пустити газ, одразу, як ці кошти дійдуть до компанії.

Київ залишився без гарячої води через те, що "Нафтогаз" відмовився надавати газ комунальному підприємству "Київтеплоенерго". Саме воно від травня має забезпечувати жителів столиці гарячою водою та опаленням. "Нафтогаз" же, перш ніж давати паливо, хоче знати: хто погасить раніше накопичені борги за газ - близько 5 млрд грн. Практично вся сума - борги споживачів і держбюджету.

В уряді ще у серпні обіцяли допомогти Києву вирішити це питання. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман оголосив, що Кабмін підготує постанову, якою буде виділено 729 мільйонів гривень для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості, що виникла внаслідок різниці у тарифах. 

1 жовтня Міністерство фінансів переказало першу частину субвенції, яку уряд виділив для теплопостачальних підприємств Києва на погашення заборгованості, що виникла внаслідок різниці у тарифах. Це дасть можливість КМДА розблокувати початок урегулювання ситуації з гарячим водопостачанням у столиці.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація