Грудень вже встановив дев'ять температурних рекордів: у Києві зафіксовано найтеплішу ніч

Грудень вже встановив дев'ять температурних рекордів: у Києві зафіксовано найтеплішу ніч

Фото: УНІАН

Ніч проти 24 грудня була найтеплішою за 139 років спостережень.

У Києві зафіксували дев'ять температурних рекордів. Ніч проти 24 грудня виявилася найтеплішою за 139 років спостережень.

Такі дані спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. 

Стовпчик термометра вночі не опустився нижче +5,7 градусів, що на 0,9 градуса тепліше, ніж це було у 2015 році. 

Крім того, температурний рекорд метеорологи також зафіксували 23 грудня. Позначка на термометрі досягла +8 градусів, що на 0,5 градуси вище попереднього рекорду температури повітря, який тримався від 2015 року.

"Незважаючи на надзвичайно теплу другу половину грудня, він поступається за кількістю температурних рекордів грудню 2015 року, в якому їх було 20", - повідомили метеорологи. 

У День святого Миколая, 19 грудня, у Києві зафіксували три температурні рекорди. Ніч проти четверга була найтеплішою від 1881 року. Стовпчик термометра не опустився нижче +5,8 градуса. Ця позначка на 3 градуси вища, ніж у 1904 та 2015 роках. 

У четвер максимальна температура повітря становила +11,3 градуса. Це на 0,6 градуса вище попереднього максимального значення температури для цього дня, який був зафіксований у 1989 році. Завдяки теплій ночі та теплому дню, середньодобова температура досягла позначки у +7,2 градуси, що на 2,4 градуса вище попереднього рекорду температури повітря, який тримався від 2015 року.

Буде сніг чи ні: комунальники і метеорологи розійшлись у думках щодо погоди

Буде сніг чи ні: комунальники і метеорологи розійшлись у думках щодо погоди

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація