Гройсман пообіцяв Кличку 400 млн гривень на Подільсько-Воскресенський міст та метро на Виноградар

Гройсман пообіцяв Кличку 400 млн гривень на Подільсько-Воскресенський міст та метро на Виноградар

На обидва об'єкти будуть надані по 200 млн грн.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів і Міністерству інфраструктури на прохання мера Києва Віталія Кличка виділити по 200 мільйонів гривень бюджетних коштів на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту і ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар.

Про це він заявив під час урядового засідання 13 березня, пише "Економічна правда".

"Я дам необхідні доручення Міністерству фінансів, Міністерству інфраструктури і всім зацікавленим, щоб спільно з КМДА розробити технічне завдання і надати чергову підтримку в реалізації цих важливих проектів", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, "Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво ділянки метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар вартістю 6,3 млрд грн у січні 2018 року. Втім дата проведення тендеру неодноразово переносилася. Останні торги метрополітен оголосив 11 вересня. Проект будівництва затвердили ще у липні минулого року.

На початку листопада у столичній підземці визначились із будівельником ділянки Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі та дільницею вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар". Ним стало ПАТ "Київметробуд", яке запропонувало найнижчу ціну.

Раніше Кличко заявив, що автомобільне сполучення на Подільсько-Воскресенському мосту буде відкрито через півтора-два роки.

Віталій Кличко розповів про плани побудувати метро до житлового комплексу Виноградар

Віталій Кличко розповів про плани побудувати метро до житлового комплексу Виноградар

Повʼязані теми:

Наступна публікація