ГПУ звинуватила діючого командира спецпризначенців у злочинах на Майдані

ГПУ звинуватила діючого командира спецпризначенців у злочинах на Майдані

Фото: УНІАН

Обвинувальний акт направлено до суду.

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершив збір доказів у справі про причетність одного з керівників столичних спецпідрозділів поліції до злочинів на Майдані. Документи щодо цього вже передані до суду.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у час Революції Гідності цей правоохоронець служив заступником командира взводу однієї з оперативних рот підрозділу міліції особливого призначення "Беркут". Він фігурує у справі про побиття студентів у ніч проти 30 листопада 2013 року.

Слідчі запевняють, що зібрали достатньо доказів провини підозрюваного, якому закидають перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями; умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вчинених службовою особою, на виконання явно злочинного наказу. Справу передали на розгляд Шевченківського районного суду Києва.

У ГПУ уточнили, що зараз підозрюваний екс-беркутівець працює на посаді командира взводу полку поліції особливого призначення № 1 Головного управління національної поліції України в місті Києві.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі СБУ спільно з прокуратурою затримали шість учасників організованого угруповання з чинних та колишніх поліцейських, які займалися розбійними нападами. До бандформування входили колишні "беркутівці" та діючі співробітники поліції. Зловмисники отримували від інформаторів дані про одержання громадянами великих сум готівки. Після чого у формі з'являлися за місцем проживання мешканців Запоріжжя та, погрожуючи вогнепальною зброєю і фізичною розправою, відбирали майно й гроші.

У Москві на розгоні мітингів засвітився "екс-беркутівець" Кусюк

У Москві на розгоні мітингів засвітився "екс-беркутівець" Кусюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація