Глава Окружного адмінсуду Києва пообіцяв прийти на допит до Генпрокуратури

Глава Окружного адмінсуду Києва пообіцяв прийти на допит до Генпрокуратури

Фото: Павло Вовк/Facebook

Правоохоронці розслідують можливе вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями Окружного суду. 

Керівник Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк запевнив, що прийде на допит до Генеральної прокуратури.

"Завтра (2 серпня) разом із адвокатами, як і належить, о 14:00 прибуду до Генеральної прокуратури України. Від слідчих дій не ховаюсь. Будемо захищатися і доводити нашу правоту. Цікаво, чи готовий директор НАБУ так само своєчасно прибути до Сарненського суду і відповідати перед законом щодо протоколу про корупцію? Чи ми знову, замість розгляду його справи, дивитимемося чергове Ситник-шоу для ЗМІ, як це вже було 26 липня?" - написав Вовк у Facebook.

Завтра разом із адвокатами, як і належить, о 14:00 прибуду до Генеральної прокуратури України. Від слідчих дій не...

Опубліковано Павлом Вовком Четвер, 1 серпня 2019 р.

Нагадаємо, 26 липня співробітники НАБУ разом із Генпрокуратурою провели обшук в Окружному адмінсуді столиці. За інформацією пресслужби НАБУ, обшуки відбувалися в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями Окружного суду. 

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували винесення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Мета цих дій - уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, встановленого законом для служителів Феміди. 

Керівництву Окружного адмінсуду та його суддям підготовлені підозри за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації ухвалення заздалегідь неправосудних рішень.

В управлінні спецрозслідувань ГПУ повідомили про факт впливу керівництва Окружного адміністративного суду на рішення Конституційного суду, ВККС, Вищої ради правосуддя, які єдині у судовій гілці можуть притягувати до дисциплінарної відповідальності, а також на Державне бюро розслідувань, тиснучи на слідство, щоб викликати на допити.

Щодо тиску на КС, слідчі припускають, що це спричинило скасування закону про незаконне збагачення і визнання незаконною люстрації.

Нагадаємо, раніше у липні журналісти викрили Окружний адмінсуд Києва в обході системи авторозподілу резонансних справ. Окружний суд відомий скандальними рішеннями, які неоднозначно сприймаються у суспільстві. З останніх таких - це скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича, призупинення перейменування УПЦ МПскасування націоналізації "ПриватБанку".

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Окружного адмінсуду
Наступна публікація