Гімназія "А+" - інноваційний проект української освіти від KAN Development Новини компаній

1 вересня 2018 року компанія KAN відкрила інноваційний навчальний заклад "Гімназію А+" на території житлового комплексу "Комфорт Таун".

 Урочисто перерізали стрічку засновник компанії KAN Ігор Ніконов, його дружина, засновниця освітньої мережі "А +" Іванна Ніконова, директор мережі освітніх закладів "А +" Тетяна Курмаз, а також Кличко Володимир, Фіданян Олена, Волков Олександр.

"Гімназія А+" гарантує, що учні досягнуть академічної майстерності, отримають соціально-емоційні навички, оволодіють стратегіями критичного мислення та будуть щасливими і успішними людьми у майбутньому", - зазначила Іванна Ніконова.

"Проект "Гімназії А+" було створено разом із талановитою командою ARCHIMATIKA. Вона розрахована на 600 учнів та є унікальним освітнім закладом, що не має аналогів в Україні. Будівля працює на теплових насосах, що використовують енергію землі і постачають його для потреб гімназії, 170 пробурених свердловин беруть тепло впродовж опалювального періоду, а влітку вони працюють на охолодження будівлі. Енергоефективне скло, що регулює прогрів повітря в аудиторіях, сонячні батареї, надсучасна система вентиляції, "розумне" освітлення, трирівнева система очищення води – це далеко не всі технічні характеристики будівлі" , - відмітив засновник компанії KAN, Ігор Ніконов.

Це перша школа з унікальним великим стадіоном аналогів якому ще немає в Україні. Професійне футбольне поле розміром 40Х60 метрів, що відповідає стандартам ФІФА, для тренування учнів та проведення змагань міжнародного рівня з  трибунами для вболівальників. Також гімназія має 3 багатофункціональні спортивні зали різного призначення: великий зал для командних видів спорту, зал для художньої гімнастики та єдиноборств, хореографічний зал. Окремої уваги вартує outdoor гімнастичний комплекс  та баскетбольний майданчик(може використовуватися для волейболу, бадмінтону і т.д.), бігові доріжки з покриттям, що відповідає стандарту IAAF, стіна для скелелазіння та інше. На зовнішньому дитячому майданчику встановлено унікальний комплекс дитячих спортивно-розважальних атракціонів, на фоні яких навіть дорослому хочеться зробити фото.

Ще одна з інноваційних рис "Гімназіі А+"- це можливість проведення занять на свіжому повітрі. На спеціально облаштованому зеленому майданчику діти та їх батьки мають можливість відвідати класи з малювання, поезії та йоги на свіжій травичці з видом на ландшафтний парк. До речі, унікальні хвойні дерева та сакури для нього було привезено з кращих розплідників України і Німеччини.

Головний девіз гімназії - "Навчайся, створюй, співпрацюй"! , - і засновники проекту створили  усі можливості для його реалізації. У "Гімназії А +" від KAN Development є їдальня для здорового харчування дитини та затишне кафе, надсучасна цифрова та традиційна бібліотека, шкільний театр, велика концертна зала на 200 осіб, професійний лекторій, студія звукозапису та обладнана сучасними інструментами музична студія. Класи інформатики, біології, хімії та "Science lab" з професійним лабораторним обладнанням, якому позаздрять навіть сучасні вчені. Для батьків  у гімназії передбачено зручний паркінг , у тому числі електрозарядні станції для автомобілів та велосипедів.

Також у школі розроблена унікальна програма, завдяки якій батьки онлайн будуть отримувати інформацію щодо успіхів та талантів дитини, що дозволить своєчасно виявити у ній найкращі якості та вміння для майбутнього розвитку та реалізації.

Орієнтуючись на західні методики, навчальний процес побудовано за проектно-дослідною технологією, що базується на роботі учнів з конкретними ситуаціями (кейсами), які можуть бути запропоновані не лише педагогами, а й реальними роботодавцями з різних галузей економіки, організацій науки та культури.

Треба зазначити, що компанія KAN планує і надалі розвивати мережу освітніх закладів "А+", створюючи для нових поколінь унікальні освітні проекти. Вже незабаром свої двері відкриють Академія спорту, дитячий садочок та школа. Реалізація вищезазначених проектів буде здійснена у рамках проектів житлових комплексів Tetris Hall, Respublika та "Файна Таун".

Наступна публікація