Гімн у школах Києва зранку будуть виконувати за бажанням - Київрада

Гімн у школах Києва зранку будуть виконувати за бажанням - Київрада

Фото: УНІАН

Київрада лише рекомендує школам щоденно виконувати гімн, але жодним чином не зобов’язує.

Сьогодні мережу сколихнула новина, що у Києві учні перед заняттями щодня виконуватимуть гімн України. Про це повідомив депутат Київради Ігор Мірошниченко. Автори проєкту такого рішення – "свободівці" Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк та Ігор Мірошниченко. Вони вважають, що це буде сприяти вихованню патріотизму серед дітей. 

Проте в Київраді наголосили: "Ми рекомендуємо столичним закладам освіти щоденно виконувати гімн, але жодним чином не зобов’язуємо цього робити". Тобто остаточне рішення залишається за керівництвом школи.

Згідно з правовим висновком Управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради, жоден Закон України не передбачає повноважень Київради доручати Департаменту освіти та науки забезпечувати виконання Державного Гімну України.

Нагадаємо, Київська міська рада рекомендувала столичним школам розпочинати день із державного гімну України. Також його виконуватимуть під час проведення урочистих заходів. Відповідне рішення підтримали 64 депутати Київради на пленарному засіданні 30 липня. 

«Завдання цього рішення – популяризувати та виховувати у маленьких киян шанобливе ставлення і повагу до державних символів України. Це буде сприяти вихованню патріотизму серед підростаючого покоління», - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Олег Бондарчук. 

До слова, аналогічне рішення прийняли у Тернополі та Вінниці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація