Французький Бенксі створив нову роботу в Києві, але тримає її в секреті: фото

Йдеться про паризького вуличного художника Крістіана Гемі, відомого як C215.

Французький Бенксі створив нову роботу в Києві, але тримає її в секреті. Її презентація відбудеться найближчим часом. Крім того, 24 квітня у Бородянці на руїнах будинку з’явився портрет Лесі Українки.

Як розповів міністр МКІП Олександр Ткаченко, йдеться про  паризького вуличного художника Крістіана Гемі, відомого як C215.

Роботи Гемі ще називають "французькою відповіддю Бенксі". Вперше він приїхав в Україну в березні 2022 року. З того часу створив стільки вуличних робіт, що перестав їх рахувати. Звичайно, всі на тему війни в Україні та символів нашого спротиву. 

Про це пише "Великий Київ".

За словами Ткаченка, Крістіан мріє потрапити в Бахмут та намалювати там портрети наших загиблих героїв. А останню свою роботу  він  щойностворив в центрі Києва. Презентація буде ближчим часом. Проте в Бородянці на розвалинах вчора з’явився портрет Лесі Українки і не тільки.

"Домовились про фотовиставку його робіт у нас в Музеї Війни з тими творами, які вже експонувались в Раді Європи, та новоствореними", – зазначив міністр.

Нагадаємо, Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, зокрема в Києві, Ірпені, Гостомелі та Бородянці. Таким чином він привернув увагу світу до війни, яку розв'язала Росія.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація