Підготовка до святкування 1025-річчя Хрещення Русі розпочалася з виставки квітів

Святкувати Хрещення Київської Русі будемо весь тиждень.

Відкриттям виставки квітів та фестивалю духовної християнської музики на Співочому полі розпочався тиждень святкування в столиці ювілейної, 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Як повідомляє прес-служба КМДА, на виставці представлені об'ємні квіткові скульптури, що зображують Андрія Первозванного, Володимира Великого, Нестора Літописця, Княгиню Ольгу та інших. Одночасно на Співочому полі проходять концерти академічної музики та хорового співу. Для дітей до семи років, інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС вхід безкоштовний.

Кульмінацією фестивалю стане святковий концерт, який відбудеться в суботу, 27 липня, на Хрещатику. Для киян та гостей міста виступлять групи "Неділя", "Ю-Пітер", "Брати Карамазови", "Аліса", "С.К.А.Й." та інші. За допомогою спецефектів у 3D-форматі будуть відтворені славні сторінки історії Києва.

Долучитися до християнської культури вже зараз можна і в Музеї історії Києва на вул. Б. Хмельницького, 7, де до 15 серпня проходитиме виставка "Скарби Святих Лавр України". На ній представлені реліквії трьох найбільших духовних центрів – Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської Лавр.

27 липня на набережній Дніпра відкриється дводенна експозиція ескізних проектів пам'ятного знаку на честь 1025-річчя Хрещення Київської Русі, поданих на конкурс, який проводить КМДА. Визначити переможця журі планує 28 липня.

Широкомасштабна програма святкування підготовлена на виконання Указу Президента України, який доручив організувати ювілейні урочистості на найвищому рівні. Також, відповідно до Указу Президента, Київська міська влада провела низку заходів зі збереження християнської культурної спадщини.

Зокрема, відремонтовано пам'ятник Князю Володимиру, споруди Свято-Фроловского жіночого монастиря, ряд інших історичних культових споруд. 28 липня відкриється після реконструкції найстаріший київський пам'ятник – Колона Магдебурзького права.

Повʼязані теми:

Наступна публікація