Перший день на волі. Савченко побродила у фонтані та показала свої паперові витвори

Надія зустрілася з родичами тих, хто досі перебуває в полоні бойовиків.

Учора, 26 травня, в народного депутата та Героя України Надії Савченко був перший повноцінний день на волі майже після дворічного полону в Росії. Четвер вона провела на Майдані Незалежності. У центрі Києва вона побродила у фонтані та фотографувалася з перехожими. Також зустрілася з родичами тих, хто досі перебуває в полоні бойовиків "ДНР/ЛНР" на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка та подруга Надії Ірина Юзик.

"Надія спілкується із співвітчизниками, купається у фонтані, підтримує родичів тих, хто ще залишається у полоні. Дихає повітрям волі та рідної землі. Адаптовується, радіє сонцю. Посміхається життю. А я тішусь, що вперше за два роки бачу її такою. У неї відростають підрізані крила", - зазначила Ірина Юзик.

Надія також показала паперовий театр, фігурки для якого зробила в техніці квілінг під час перебування у російській в'язниці.

"Ляльковий театр за мотивами мультика "Чіполіно". Мультик йшов по російському ТБ, Надя зробила замальовки персонажів. Потім зробила їх з паперу. І привезла в Україну. Вийшов політичний театр", - підписала фото Ірина Юзик.

Сестра Надії Віра виставила у соцмережі фото своєї мами, яка тримає в руках дві картинки з кольорового паперу.

"Нарешті мама отримала подарунки на свій день народження, зроблені руками Наді. З кольорового паперу, техніка квілінг", - уточнила Віра.

Водночас Віра Савченко наголосила, що акаунт Надії у Twitter - фейковий.

"Телефонували журналісти з Праги. Перевіряли інформацію: виявляється (завдяки невтомним службам РФ) у Наді вже є Twitter-акаунт. Щоправда, створили його лише вчора, де Надя "заявила", що ніби продовжить вбивати російських солдат. І вже їде на зустріч з Ярошем. Надя ніколи не створювала, не мала, не вела жодних акаунтів у жодних соцмережах. Єдина її сторінка у Facebook створена мною і веду її поки я", - заявила Віра.

Сьогодні, 27 травня, об 11:00 Надія Савченко дасть велику прес-конференцію після звільнення з полону. Онлайн-трансляцію дивіться на сайті ТСН.ua.

Надія Савченко зустрілася з родичами полонених на Донбасі українців

Надія Савченко зустрілася з родичами полонених на Донбасі українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація