Ексчиновники Київської ОДА майже 20 років здавали будинок у центрі столиці за 1 гривню на рік

Чинне керівництво вже почало анульовувати договір оренди.

Співробітники Служби безпеки України викрили колишніх чиновників Київської обласної державної адміністрації, які незаконно здавали в оренду приміщення в центрі столиці за одну гривню на рік. Йдеться про чотирьох керівників одного із департаментів ОДА, які займали керівні посади у різні роки. За майже 20 років махінацій вони вкрали понад 232 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Як з'ясували слідчі спецвідомства, починаючи від 2000 року, чиновники передали комунальному підприємству в оренду будинок у центрі Києва площею майже дві тисячі квадратних метрів. Встановивши за неї вартість, одну гривню на рік.

Потім вони здавали нерухомість в суборенду комерсантам за ринковою вартістю. Різницю у виручених грошах  посадовці присвоювали собі. Зокрема, було з'ясовано, що нерухомість орендувала дружина одного з фігурантів справи. 

Результати слідчих дій засвідчили зловживання посадовців та підтвердили збитки держави у розмірі понад 232 мільйони гривень. У СБУ кажуть, що нині керівництво Київської облдержадміністрації вже розпочало процедуру анулювання договору оренди.

Наразі чотирьом екскерівникам департаменту ОДА оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше у Харкові СБУ викрили завідувачку відділення одного з державних банків на зловживаннях з обслуговування внутрішньо переміщених осіб. Вона вимагала від них гроші за проведення процедури ідентифікації без їх фізичної присутності у банку. За свої "послуги" просила від 200 грн за кожне продовження нарахувань. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація