Екс-голову Києво-Святошинської РДА підозрюють у земельних оборудках на майже 400 млн грн

Екс-голову Києво-Святошинської РДА підозрюють у земельних оборудках на майже 400 млн грн

Фото: УНІАН

ГПУ повідомила колишньому посадовцю про підозру.

Колишньому голові Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області повідомили про підозру у підбурюванні до зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

"Встановлено, що у вересні - грудні 2012 року голова Києво-Святошинської районної державної адміністрації підкупом, що виразилось у обіцянках посприяти кар'єрному зросту, схилив виконувача обов'язків голови цієї адміністрації, який вже засуджений вироком Святошинського районного суду м. Києва від 18.11.2016 за ч. 2 ст. 364 КК України, незаконно підписати розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками одного з державних підприємств та про виділення земельних ділянок у власність ряду підставних осіб, загальною площею 350 га вартістю 373, 9 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ наголосили, що дії підозрюваного кваліфіковані як підбурювання до зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Наразі екс-посадовцю загрожує від 3 до 6 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Своєю чергою, мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшем на виборах в Коцюбинському.

Повʼязані теми:

Наступна публікація