"Ехо війни": у Київському водосховищі пролунали два потужні вибухи

Авіабомби часів Другої світової вирішили знищити на місці.

У суботу, 4 листопади, у Київському водосховищі підірвали дві авіаційні бомби по 250 кг кожна часів Другої світової війни. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У Київському морі знешкодили снаряди, які пролежали близько 70 років на дні водойми

У Київському морі знешкодили снаряди, які пролежали близько 70 років на дні водойми

Бомби були виявлені в акваторії водосховища поблизу села Ровжі Вишгородського району. Боєприпаси вирішили знищити на місці, враховуючи їхній небезпечний стан.

Роботи по знищенню небезпечної знахідки проводили фахівці групи підводного розмінування 1-го Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України.

Безпеку забезпечували представники Нацполіції, Управління Державного агентства рибного господарства, медичної спеціалізованої служби та місцевих органів влади. 

Нагадаємо, у жовтні у Берліні рятувальники розгорнули спецоперацію, щоби знешкодити авіабомбу часів Другої світової війни. Десять тисяч людей евакуювали, трасу федерального значення перекрили, дві гілки метрополітену - зупинили. Гігантський снаряд вагою у 250 кілограмів знайшли на будівельному майданчику у спальному районі німецької столиці. З'ясувалось, що бомбу перевозити не можна. Тож довелось знешкодити її на місці. Весь процес тривав пів доби, тож берлінці змогли повернутися до своїх квартир  лише о другій ночі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація