Двоє чилійських білченят дегу, яких знайшли в столичному парку, шукають нову родину

Двоє чилійських білченят дегу, яких знайшли в столичному парку, шукають нову родину

Фото: ТСН.ua

Киянки переконані, що ручні гризуни саме через людей опинилися на вулиці.

Мама з сином шукають нову сім'ю: двох білченят дегу знайшли відпочивальники в одному зі столичних парків. Родом гризуни із Південної Америки, у нас у дикій природі не живуть.

Ймовірно, білченят зрадили попередні господарі. І тепер люди шукають пухнастикам нову люблячу родину, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

На перетримку пухнастих гризунів взяла до себе Оксана Язикова, коли побачила в соцмережі, що їм шукають господарів. У жінки двоє власних білченят.

Чилійських дегу знайшли в Сирецькому парку. Родина гризунів, як мінімум четверо особин, сама вийшла до компанії, що тут пікнікувала.

"Вони абсолютно безстрашно прибігли до нас, ходили навколо нашої їжі, під мангал побігли. Поводилися як у себе вдома. Абсолютно ручні", - згадує киянка Ірина Тіпунова.

Незабаром Ірина з Оксаною познайомилися у Мережі, прийшли по білченят, але знайшли лише двох - маму та дитинча. Обидві жінки переконані: ручні гризуни саме через людей опинилися на вулиці.

"Я не можу заспокоїтися. Наскільки люди безсовісні! Як можна було винести?" - обурюється Оксана.

Інші Оксанині домашні улюбленці поки що приглядаються до нових пожильців. І кіт, і собака - з притулку. Їх також викинули люди. 

"Наша сім'я не може пройти повз, але дегу мені б хотілося прилаштувати в добрі руки, тому, якщо є бажаючі мати такого забавного звірка, з задоволенням віддамо", - додає жінка.

Чилійські вивірки - дуже охайні, без запаху, доглядати за ними нескладно. Головне - любити, і вони віддячать взаємністю.

А опинитися на вулиці, припускають у київському зоопарку, гризуни могли через нічний спосіб життя.

"Щоб не перегрітися, вони ховаються від людей, від хижаків, а полюють зранку або вночі, - каже заввідділком ветеринарної медицини столичного зоопарку Віталій Кобилінський. - Якшо були діти, то вони їм або заважали спати, або ще щось. Коли люди відпочивають, вони починають активно рухатися. Напевно, це заважало і безвідповідальні люди просто".

Оксана сподівається, що нову родину для чилійських білченят вона знайде, а от доля інших членів цієї родини, які залишилися в парку - драматичніша. Нашу зиму вивірки дегу можуть не пережити. 

У київському парку знайшли двох білченят дегу

У київському парку знайшли двох білченят дегу

Повʼязані теми:

Наступна публікація