Дві гранати: нові подробиці небезпечної знахідки у багатоповерхівці Києва

Дві гранати: нові подробиці небезпечної знахідки у багатоповерхівці Києва

Фото: Офіс президента України

Корпуси гранат Ф-1 без запалів були скріплені скотчем.

За фактом виявлення вибухівки у багатоповерховому будинку в Києві 31 грудня розпочато кримінальне провадження. Як повідомив  раніше голова правління та співзасновник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, у квартирі, біля якої знайшли небезпечні предмети, мешкають батьки його дружини.  

"За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 8 слідчими Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом виявлення небезпечних предметів біля квартири, що належить члену сім’ї громадського діяча", - розповіли в пресслужбі Київської місцевої прокуратури.

Там зазначили, що зранку 31 грудня 2020 року на лінію "102" надійшло повідомлення від громадянина, про те що біля дверей квартири по вул. Якуба Колоса, яку він орендує, розміщено пакунок з двома предметами, зовні схожими на гранати.

"Правоохоронці, які прибули на місце виклику, виявили скріплені скотчем корпуса гранат Ф-1 без запалів. Вказані предмети будуть направлені на експертизу", - повідомили у прокуратурі. Варто зауважити, що подібний пристрій знайшли і у Рівному. 

У відомстві також підтвердили, що "орендована квартира належить батькам дружини громадського діяча у сфері боротьби з корупцією".

Наразі триває слідство, встановлюються всі причетні особи. 

Нагадаємо, ввечері 30 грудня біля квартири матері голови правління та співзасновника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна у Рівному виявили саморобний вибуховий пристрій. Це були дві гранати і чорна коробка. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація