До семи років ув’язнення. У Києві члени ДВК підписали протоколи ще до завершення голосування

До семи років ув’язнення. У Києві члени ДВК підписали протоколи ще до завершення голосування

Фото: УНІАН

Поліція відкрила кримінальне провадження.

У Києві члени дільничної виборчої комісії у Голосіївському районі ще до завершення голосування підписали протокол про результати волевиявлення на позачергових парламентських виборах.

Підписаний протокол виявила спостерігачка й повідомила поліції.

"На адресу виїхала слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції: інформація підтвердилася. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років", - зазначили у відділі комунікації поліції Києва.

Провадження відкрили за ст. 158 Кримінального кодексу України.

Подібна ситуація була і в Солом’янському районі. Там спостерігач помітив, що члени комісії підписують незаповнений протокол підрахунку голосів та викликав поліцію.

"Слідчі Солом’янського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. За вказане правопорушення передбачено від трьох до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років", - уточнили в столичній поліції.

Подібний випадок був і на Донеччині. Там підписані протоколи виявили ще в суботу.

Станом на 20:00 явка на парламентські вибори склала близько 50%

Станом на 20:00 явка на парламентські вибори склала близько 50%

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація