Діяли під виглядом добровольчого батальйону: у Києві викрили небезпечне угруповання із купою зброї

Чоловіки планували вимагання грошей у столичних підприємців, знищення майна потерпілих та фізичну розправу над ними.

У Києві правоохоронці викрили міжнаціональне угрупування, яке діяло під виглядом добровольчого формування і планувало вчинення особливо тяжких злочинів у столиці.

Про це 17 червня повідомили в Київській міській прокуратурі.

До складу банди входило п'ять осіб, а керував уродженець однієї з республік РФ, який наразі перебуває на території держави-агресорки. Для прикриття зловмисники увійшли до одного із добровольчих формувань територіальної громади Києва.

За місцями їхнього проживання, а також у так званому схроні, правоохоронці виявили велику кількість вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин. З використанням цієї зброї чоловіки планували вимагання грошей у столичних підприємців, знищення майна потерпілих та фізичну розправу над ними.

У ході обшуків було вилучено 29 автоматів "АК-74", 32 споряджені магазини до них, гранатомет, кулемет "Дегтярьова", 2 кулемети "Максим", 3 пістолети, 9 тротилових шашок загальною вагою 1,2 кг, 5 гранат та значну кількість патронів різного калібру.

Встановлюються джерела походження зброї та перевіряється причетність цих осіб до вчинення інших злочинів.

Нагадаємо, у селі Саливонки 41-річний чоловік напав на дружину з ножем, погрожував розправою, а потім дістав рушницю і вистрілив.

Повторний штурм Києва неможливий: це інформаційна спецоперація росіян, щоб відтягнути наші сили

Повторний штурм Києва неможливий: це інформаційна спецоперація росіян, щоб відтягнути наші сили

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація