"Дій вдома" не працює": Кличко закликав до жорсткого контролю хворих із коронавірусом

"Дій вдома" не працює": Кличко закликав до жорсткого контролю хворих із коронавірусом

Фото: pixabay.com

Нині інфіковані та контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця.

Київ стикається з масовими порушеннями умов самоізоляції з боку інфікованих коронавірусом. Тому необхідно посилити контроль за хворми COVID-19 та за їхніми контактними особами.

Про це на брифінгу 16 листопада заявив мер Києва Віталій Кличко та закликав Кабмін жорсткіше контролювати пересування носіїв коронавірусу.

"Сьогодні на селекторі з прем'єр-міністром я також наголосив на важливості контролю за ізоляцією хворих і контактних осіб. Щоб припинити хвилю розповсюдження вірусу. Бо, на жаль, система "Дій вдома" не працює. І у нас багато прикладів, коли інфіковані та контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця", — зазначив Кличко.

Станом на ранок 16 листопада у Києві зафіксовано 879 нових випадків коронавірусу за добу. Загалом у столиці підтверджено 51 499 випадків COVID-19. 

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 125, в Оболонському – 115 і по 112 випадків у Подільському та Солом'янському районах.

Фото: Віталій Кличко/Тelegram

"Зі зростанням кількості хворих, відповідно, збільшується і кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Сьогодні в стаціонарах медзакладів міста лікуються 2062 хворих на коронавірус. Із них 34 дитини. У важкому стані перебувають 683 пацієнти. Кисневу підтримку отримують 895 людей, під апаратами ШВЛ — 31 хворий", — підсумував мер столиці.

Нагадаємо, раніше лікар-інфекціоніст Євген Дубровський пояснив, чим коронавірус відрізняється від грипу та ГРВІ.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація