Дівочий набір. Як представниць прекрасної статі відбирають на навчання до військового ліцею

Дівочий набір. Як представниць прекрасної статі відбирають на навчання до військового ліцею

Фото: скриншот з відео

Цього року вперше дівчатам дозволили вступати до військових ліцеїв.

Цього року вперше в історії України у військовий ліцей Івана Богуна набирають на навчання старшокласниць. Аби стати курсантками, 15-річні дівчата мають, окрім іспитів з української, англійської й математики, пройти випробування з фізичної підготовки. Зокрема, пробігти кілометр, на швидкість здолати шістдесят метрів й дюжину разів віджатися. Про те, як відбирають дівчат, у ТСН.19:30.

Попри суворі правила відбору, охочих вдягнути камуфляж поміж дівчат чимало. Аполінарії Івановій 15 років. До Києва на вступ у військовий ліцей приїхала з Сєверодонецька, а до навчання тут готувалась не один рік. Розповідає, що їздила у військовий табір. Дівчина вже точно знає, чого хоче: "Хочу піти у розвідку - снайпер-розвідник".

Вперше в історії України у військовий ліцей на навчання набирають дівчат

Вперше в історії України у військовий ліцей на навчання набирають дівчат

Це перший набір дівчат в український військовий ліцей. Охочих спочатку було понад 40. Нині залишилась половина, з якої ще відсіють кількох. Тож щоби стати курсантками - дівчата дуже стараються. Хоче сюди вступити і Руслана.  Вона прийшла вступати у військовий ліцей, бо певна, що це їй допоможе в майбутньому побудувати музичну кар'єру.

Новенькі ліжка, матраци, подушки і тумбочки. Для майбутніх курсанток уже готова новенька казарма. Казарми дівчат і хлопців розділять. Попри такі заходи безпеки, командири все ж сподіваються, нестатутної поведінки в ліцеї після приходу дівчат не буде.

"Маю глибоку надію, що сюди прийдуть дівчата, які знають, чого хочуть. Тут не кохання-зітхання, нігті та волосся, а тут реально армія, треба працювати і показувати результат", - каже командирка взводу Юлія Микитенко.

Поки дівчата не розпочали навчання, на умови військової служби вони пристають.  

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація