"Дещо нове було в цих ударах": Арестович - про вчорашню ракетну атаку на Київ

"Дещо нове було в цих ударах": Арестович - про вчорашню ракетну атаку на Київ

Фото: ТАСС

Росіяни використовували меншу кількість крилатих ракет повітряного базування і взяли акцент на "Калібри". зазначив радник Офісу президента.

Під час масованої ракетної атаки на Київ 16 грудня було помічено дещо нове у діях росіян. Окупанти використовували меншу кількість крилатих ракет повітряного базування і зробили акцент на "Калібри".

Про це повідомив радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо НВ.

"Дещо нове було в цих ударах. Перше нове - це те, що використали меншу в два рази кількість крилатих ракет повітряного базування - 38 проти звичайних 70 залпів. Великий акцент був на "Калібри", які з морських носіїв запускаються, - 22 штуки", - зазначив він.

Арестович звернув увагу, що були удари й ракетами середньої дальності, якими росіяни намагалися бити по командних пунктах ППО і військах радіотехнічної розвідки, які саме і бачать пуски, зліт російських літаків.

"Про що це може свідчити? Це свідчить про те, ракети повітряного базування все ж таки потроху закінчуються. З іншого боку, це свідчить про те, що "Калібри" вони все ж виробляють. І, як казало Головне управління розвідки, до 40 штук на квартал вони можуть зробити нових. Вони накопичуються, а потім стріляють", - підкреслив Арестович.

Разом з тим, щодо повітряного базування, радник ОП помітив зменшення можливостей російських сил.

"Чому вони б’ють? Б’ють вони тому, що вірять у дві речі. Вся історія Росії доводить для них, що, якщо зосередитись на якійсь меті і бити туди 300 років поспіль в одну точку, то, зазвичай, спрацьовує. Друга річ - коли ця тактика спрацьовує, винагорода переважає всі втрати", - додав Арестович.

Нагадаємо, 16 грудня Київ витримав одну з найбільших ракетних атак від початку повномасштабного вторгнення. Армія окупантів випустила по Києву 40 ракет, з яких 37 збили сили ППО.

Тактика масованої атаки росіян: спочатку розвідка дронами, а потім ракети - Юрій Ігнат

Тактика масованої атаки росіян: спочатку розвідка дронами, а потім ракети - Юрій Ігнат

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація