Депутата столичної райради підозрюють у відмивання понад мільйона гривень

Депутата столичної райради підозрюють у відмивання понад мільйона гривень

Фото: УНІАН

За матеріалами слідства, у листопаді 2016 року підозрюваний, будучи головою Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради.

Депутата Києво-Святошинської районної ради підозрюють у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підроблені офіційних документів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

За матеріалами слідства, у листопаді 2016 року підозрюваний, будучи головою Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради. У подальшому, експосадовець, знаючи, що товариство умови договору не виконало, вніс умисно неправдиві відомості до офіційних документів. На їх підставі підряднику з місцевого бюджету незаконно було перераховано 1,2 млн грн.

Згідно висновків судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт перевищує 70 тис. грн. Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Києво-Святошинською місцевою прокуратурою.

"У разі доведення вини експосадовцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років", - додали в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали старшого слідчого Головного управління Національної поліції у Київській області, який вимагав від підозрюваного 5 тис. доларів хабара за пом’якшення покарання.

Наступна публікація