Депутата Київради підозрюють у підробленні диплому про освіту

Депутата Київради підозрюють у підробленні диплому про освіту

Фото: УНІАН

Прокуратура оголосила депутату підозру.

Депутату Київської міської ради оголосили підозру у використанні підробленого диплому про освіту.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Київської області.

"Вказаний депутат Київської міської ради VIII скликання під час працевлаштування на роботу до державних органів влади використав завідомо підроблені документи про здобуття ним вищої освіти в одному із вищих навчальних закладів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у прокуратурі не називають прізвище депутата.

Наразі досудове розслідування триває, відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 КК України (Використання завідомо підробленого документа).

Нагадаємо, раніше журналісти програми "Схеми" повідомили, що ексзаступник міського голови Києва, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, ймовірно, має фальшивий диплом про вищу освіту. Бондаренко був прибиральником у київській школі, потім став помічником депутата Київради Віталія Кличка, від 2013-го року – помічником народного депутата. Коли Кличка обрали мером столиці, Бондаренко без конкурсу та спецперевірки отримав посаду у КДМА.

Після оприлюднення цієї інформації у серпні 2017 року керівнику апарату КМДА повідомили про підозру в підробці диплому про вищу освіту. Зазначається, що йдеться про диплом Львівського національного університету ім. І.Франка. Після цього Бондаренко написав заяву про звільнення і Віталій Кличко її підписав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація