Денісова відвідала у колонії засудженого за тероризм росіянина

Денісова відвідала у колонії засудженого за тероризм росіянина

Фото: УНІАН

Під час моніторингового візиту омбудсвумен виявила порушення у колонії.

У вівторок, 31 липня, українська омбудсвумен Людмила Денісова на Київщині відвідала Бучацьку виправну колонію № 85. Там зараз перебуває засуджений в Україні за тероризм громадянин Росії Олексій Седіков, який є в списках російської омбудсвумен Тетяни Москалькової.

"Але оскільки домовленості президентів України та Росії про безперешкодне відвідання в’язнів призупинені, то, на прохання Москалькової, я особисто відвідала Седікова. Його самопочуття та умови утримання задовільні. Але, за словами лікаря колонії, Олексію потрібна термінова операція", - повідомила омбудсвумен на сторінці в Facebook.

Під час моніторингового візиту в колонії до Денісової звернувся один із засуджених, який заявив, що його засудили незаконно.

"В одному з корпусів протікає дах. Ремонт, який мали зробити після останнього моніторингу, досі триває. У більшості ув'язнених відсутні паспорти. Відповідно, трудові договори з ними не укладалися. Фактично, люди працюють безкоштовно", - написала омбдусвумен.

Вона додала, що порушуватиме "усі ці питання" і звертатиметься до Мін'юсту та Державної кримінально-виконавчої служби.

Раніше омбудсвумен Людмила Денісова попросила посла США Марі Йованович вплинути на Москву. Для того, щоб Росія дозволила відвідати наших бранців, зокрема і кінорежисера Олега Сенцова. Йованович розповіла, що посол США у Москві теж звертався із проханням відвідати бранця. Але відповідь так і не отримав. Олега Сенцова утримують у колонії "Білий ведмідь" за полярним колом.

Денісова попросила посла США в Україні вплинути на РФ для доступу до політв'язнів

Денісова попросила посла США в Україні вплинути на РФ для доступу до політв'язнів

Повʼязані теми:

Наступна публікація