День усмішки: у Києві усміхаються втричі частіше, ніж у Берліні

День усмішки: у Києві усміхаються втричі частіше, ніж у Берліні

Фото: pixabay.com

Журналісти провели "польові" дослідження на вулицях міст.

Між рейтингами рівня життя у країнах і усміхненості людей немає прямого зв’язку – навпаки, найпозитивнішими дослідники називають країни Африки і Латинської Америки, а Європа ж пасе задніх. Журналісти зважилися на експеримент, аби зрозуміти, хто посміхається частіше - українці чи наші західні сусіди, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Київ та Берлін – перехожих у столицях об’єднує поспіх. Кияни посміхаються на бігу - телефонові, одне одному, інколи нам. Німкені Надін усмішку замінює помах рукою – саме так вона проводжає екскурсійні катери. "Вітаюся до людей, які проходять повз", - пояснює вона. Усміхатися – це взагалі не по-берлінськи, стверджує фотограф Ян Захлинський. Він щойно повернувся з України і має, з чим порівняти. "Я багато спілкуюся з біженцями з Донбасу і з Криму, і вже зробив багато чудових портретів. Я роблю серії знімків цих людей. І так, навіть вони усміхаються частіше, аніж люди в Берліні", - стверджує він.

ТСН підрахувала, де люди частіше усміхаються - у Києві, Берліні чи Варшаві

ТСН підрахувала, де люди частіше усміхаються - у Києві, Берліні чи Варшаві

Експеримент ТСН слова Яна поки що підтверджує: хто б міг подумати, що українці така усміхнена нація – за дві хвилини вже 25, і це не рахуючи наших. Турист із Китаю Роджер дивується разом із нами. "Вперше я приїхав сюди у 2014-му. Тоді люди здались мені депресивними – можливо, була криза. Але сьогодні я бачу набагато більше посмішок на вулицях - вітаю вас із цим", - сказав він.

Усмішка змушує працювати 53 м’язи обличчя – принаймні, найширша з 18 видів, які нарахували психологи. Усі вони роблять людей щасливішими, бо організм реагує виробництвом ендорфіну. А ще, усміхнені жінки красивіші навіть без косметики. За результатами експериментів, щасливе обличчя приваблює більше, ніж макіяж. Отже, київський результат: 89 усмішок за 5 хвилин. Берлін подарував 27 усмішок. "А що робити ще в нашій країні залишається – тільки посміхатися", - пояснив один із киян.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація