Декілька років жили у лікарні: у Києві з Охматдиту виписали одразу трьох дітей, яким зробили трансплантації нирок (фото)

Діти ще будуть приїжджати на обстеження в Охматдит, але їм вже немає необхідності жити у лікарні.

У Києві з Охматдиту виписали одразу трьох дітей, яким зробили трансплантації нирок.

Щасливчиками стали 9-ти річна Даша з Білої Церкви, 9-ти річний Давид з Рівного та 14-ти річна  Настя з Черкащини. Діти декілька років жили в Охматдиті, бо були прив’язані до апарату гемодіалізу та чекали на донорський орган, поки їм не випав шанс отримати нові нирки.

Про це повідомляє пресслужба Охмадиту.

Донором для Даші та Давида став чоловік з Рівного, родичі якого, після його смерті дали згоду на вилучення органів. Для Насті нирку привезли з Полтави. 

"Єдина державна інформаційна система трансплантації (ЄДІСТ) визначила пари донор-реципієнт, потім почались додаткові дослідження для підтвердження імунологічної сумісності. Після успішних аналізів та підтвердження, що наші діти підходять як реципієнти, відбулись трансплантації", - йдеться у повідомленні.

Трансплантації пройшли успішно, без ускладнень, нирки запрацювали.

Привітати дітей та побажати їм здоров’я завітали лікарі, медичні працівники лікарні, друзі, батьки, а також Національна поліція, бо хлопчик Давид мріє стати у майбутньому поліцейским.

Діти ще будуть приїжджати на обстеження в Охматдит, але їм вже немає необхідності жити у лікарні. Поступово вони зможуть повернутися до звичайного життя.

Нагадаємо, у Києві хлопчика, який видужав від лейкемії, в Охмадит приїхали привітати поліцейські з собаками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація