Давав відсіч окупантам, а дружина рятувала поранених: на Київщині поховали закатованого добровольця

Давав відсіч окупантам, а дружина рятувала поранених: на Київщині поховали закатованого добровольця

Загиблий доброволець Юрій Алєксєєв / Фото: ТСН.ua

Окупанти взяли чоловіка у полон, катували та розстріляли.

У Бучі 7 березня перепоховали добровольця Юрія Алєксєєва на Алеї Героїв. Під час окупації Київської області росіяни взяли чоловіка у полон разом із іншими тероборонівцями. Його допитували, катували, а потім розстріляли.

Тіло загиблого знайшли у квітні 2022 року після деокупації регіону та поховали на міському кладовищі, розповіли в Бучанській міській раді.

Юрій був офіцером загону спецпризначення на пенсії. Із початком повномасштабного вторгнення Росії він хотів вступити до Збройних сил України, однак його не взяли за станом здоров'я. Тоді чоловік пішов добровольцем до територіальної оборони Бучанської громади.

Юрій Алєксєєв / Фото: Бучанська міська рада

Захисник чергував на блокпосту неподалік Стоянки. У цей час його дружина-медикиня цілодобово рятувала поранених у лікарні в Бучі. Юрій повідомляв про пересування російських військ та допомагав з евакуацією мирного населення. Ввечері 5 березня він пішов допомагати пораненим і зник. Півтора місяця рідні нічого не знали про долю чоловіка.

Посмертно Юрія Алєксєєва нагородили відзнакою "Орден добровольця". У чоловіка залишилися дружина та неповнолітня донька.

Нагадаємо, у Бучі на Київщині стався черговий скандал з мобілізацією. Військовослужбовці зайшли у кафе в центрі міста та вимагали в чоловіків показати документи. Адвокат пояснив, чи законні дії військових та що робити військовозобов'язаним у таких випадках.

Загиблого добровольця перепоховали на Алеї Героїв / Скриншот із відео Бучанської міської ради

Жахи у Бучі: трагічні події 24 лютого 2022 року

Жахи у Бучі: трагічні події 24 лютого 2022 року

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація