Цьогоріч перелік буде ширшим: у КМДА пояснили, хто зможе отримати е-перепустку на транспорт під час локдауну

Цьогоріч перелік буде ширшим: у КМДА пояснили, хто зможе отримати е-перепустку на транспорт під час локдауну

Фото: УНІАН

Якщо киянам потрібно буде відвезти дитину до садочка, на такий випадок перепустка не передбачена.

У Києві готуються до локдауну через індійський штам "Дельта", у разі введення жорстких обмежень людям видаватимуть електронні перепустки на транспорт. Утім, їх дадуть не всім.

Про це повідомив заступника голови КМДА Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, отримати електронні перепустки на транспорт зможуть: підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста. Водночас перелік тих, кому видаватимуть перепустку для проїзду в транспорті на період локдауну, буде трохи розширений порівняно з попередніми обмеженнями.

"Це підприємства транспорту, це підприємства, які працюють у сфері фармації, це підприємства, які забезпечують житлово-комунальне господарство", - сказав Бондаренко.

Він додав, що влада також працює над тим, щоб видавати перепустки для відвідування медичних установ. Водночас для некритичних випадків, наприклад, відвезти дитину до садочка, перепустки не передбачені.

Посадовець наголосив, що підготовка до запровадження перепусток означає, що в Києві не виключають можливості локдауну, "на жаль, як весь світ".

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що наразі в Україні ситуація із показниками захворюваності на коронавірус стабільна і ознак  локальних або загальнонаціональних спалахів СOVID-19 нема. Тому прохання київської влади надати до 3 серпня списки працівників критичної інфраструктури, аби їм видати спецперепустки у транспорт, є завчасною і локдаун у найближчий час не планується, а тому потреби у такому документі поки немає.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація