"Теракт" заради кохання та паралізоване місто. Головне про блокування мосту Метро у Києві

"Теракт" заради кохання та паралізоване місто. Головне про блокування мосту Метро у Києві

"Теракт" заради кохання та паралізоване місто. Головне про блокування мосту Метро у Києві

Фото: МВС

Правоохоронці підозрювали, що в зловмисника може бути вибухівка, втім її не виявили.

18 вересня протягом чотирьох годин увечері у напрузі був увесь Київ. Чоловік виїхав на міст Метро на кабріолеті, стріляв та погрожував підірвати переправу.

ТСН.ua зібрав головне про подію, мотиви підозрюваного та його затримання.

Що сталося

Спочатку стало відомо, що через анонімний дзвінок про замінування був припинений рух на низці станцій метрополітену червоної гілки. Рух від станції "Дніпро" до станції "Лісова" було зупинено близько 16:00, лінія працювала від станції "Академмістечко" до "Арсенальної".

На місце виїхала оперативна група, станції перевіряли фахівці. Тим часом у метро утворилася тиснява.

А вот такой экшн сейчас происходит в столичном метро. Люди связывают это событие с захватом моста и угрозой его подорвать. Вот оказывается, как легко один человек может парализовать весь город. https://kyivoperativ.info/other/uvaga-mist-metro-perekrito-za-informaciyeyu-iz-nashix-dzherel-po-mostu-%D1%97xav-cholovik-na-avtivci-yak/ P.S: Да, кстати, в Киеве ввели план-перехват по этому событию.

Опубликовано Киев Оперативный Среда, 18 сентября 2019 г.

Згодом з’ясувалося, що на мосту Метро невідомий погрожує підірвати переправу та державні установи. На місце події оперативно виїхали керівники поліції, наряди патрульних, кінологи зі службовими собаками, спецпризначенці та фахівці вибухотехнічної служби. Правоохоронці почали спеціальну поліцейську операцію.

Фото: Telegram/Perepichka News

Слідчі столичної поліції кваліфікували подію як підготовку до терористичного акту.

Близько 17-30 правоохоронці перекрили рух мостом Метро, куди прибули загін снайперів та броньований транспорт, а столицю паралізували затори. Станом на 21:00 робота метро та рух переправою відновлені. Втім транспортний колапс сколихнув столицю, на це кияни бурхливо відреагували у Мережі.

Як відбулося затримання зловмисника

Близько 19:30 чоловіка затримали. Як розповів керівник спецоперації, з підозрюваним спочатку спілкувалися - керівник операції і штатний психолог. Кореспондент ТСН передавав, що чоловікові передавали рацію.

"Жодних зв’язних думок від нього не було. Тож було ухвалено рішення організовувати штурм, який провели за підтримки бронетехніки", - розповів правоохоронець.

Фото: Facebook/Антон Геращенко

Під час операції на даху скляної будівлі на станції метро "Дніпро" були снайпери. Вони стежили за тим, що відбувається на мосту. 

Коли на міст заїхала броньована машина з українським прапором, зі свого авто на мосту вийшов зловмисник, підняв руки догори, а потім ліг на асфальт. Після цього він і був затриманий. Вибухівки у нього не знайшли.

ТСН.ua вів трансляцію з місця події.

Що відомо про "мінувальника" та його мотиви

За даними TheБабельчоловік, який зі стріляниною "замінував" міст Метро у Києві і погрожує його підірвати, є 42-річним вихідцем з анексованого Росією Криму Олексієм Бельком.

Окрім цього повідомлялося, що ймовірний "мінувальник" у червні цього року добровільно здав Деснянському райуправлінню поліції 1 кг вибухівки та 88 патронів, які нібито знайшов "у сейфі у селі на Чернігівщині".

Фото: Київ Оперативний

Зловмисник був АТОвцем, а також служив у військовій частині А 3628 у Броварах Київської області на посаді начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв`язку, має військове звання старшого сержанта. Після самовільного залишення частини, за що його було засуджено до арешту з утриманням на гауптвахті на 7 діб, чоловіка звільнили.

У Міністерство у справах ветеранів підтвердили, що Белько - військовий.

Заява Міністерства у справах ветеранів з приводу надзвичайної ситуації на мосту Метро 18.09.2019 Перш за все,...

Опубліковано Міністерство у справах ветеранів Середа, 18 вересня 2019 р.

Причина підготовки до теракту - кохання. Журналістка ТСН Оксана Муляр повідомила, що чоловік вимагав поспілкуватися телефоном з дівчиною. Розмова відбулася. Відомо, що цією розмовою він був незадоволений. Також попередньо чоловік був у стані чи то наркотичного, чи то алкогольного сп'яніння.

На мосту Метро вибухотехніки знешкоджують зброю "підривника"

На мосту Метро вибухотехніки знешкоджують зброю "підривника"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Мінування" моста в Києві
Наступна публікація