Через суд і прокуратуру: постраждалій у ДТП журналістці довелося змушувати поліцію розпочинати слідство

Через суд і прокуратуру: постраждалій у ДТП журналістці довелося змушувати поліцію розпочинати слідство

Адвокат каже, що така ситуація не унікальна.

Журналістка Маріам Оганнисян узяла участь у флешмобі "На велосипеді на роботу", однак потрапила в ДТП. Це сталося ще навесні, однак справу до Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань внесли тільки зараз, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Катаюсь часто – люблю їздити лісами. Та на роботу на двоколісному я ще не їздила. Чесно кажучи – лячно. Адже водії з такими, як ми, поводять себе не дуже коректно", - розповіла постраждала. За кілька кварталів від офісу її збив автомобіль доставки піци – водій авто не пропустив велосипед, хоч двоколісний рухався по головній, а машина виїжджала з другорядної дороги.

Поліції знадобилося два місяці, аби почати слідство щодо аварії за участі журналістки ТСН

Поліції знадобилося два місяці, аби почати слідство щодо аварії за участі журналістки ТСН

Тиждень Маріам провела в лікарні, ще два – вдома на лікарняному. Зараз вона згадує, що почула від водія в перші хвилини після зіткнення. "Чи будемо викликати поліцію? Чи потрібна допомога – я не почула. Потім він почав шукати в телефоні, кудись відзвонювати, щоб піцу забрали", - розповіла вона.

Ця аварія сталася на початку квітня, а до кінця липня інформацію навіть не вносили до єдиного реєстру, хоча мали це зробити протягом доби. "Маріам отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості. У неї зламана щелепа. Ми зараз подаємо скаргу на бездіяльність поліції", - заявив адвокат потерпілої Лаврентій Царук. Він переконує, що такі випадки не поодинокі, тому й подав клопотання до суду. Провадження відкрила прокуратура – там моніторили журнал подій та виявили недогляд колег. "Виявлено, що підстав було достатньо. Відтак орган Національної поліції мав розпочати це кримінальне провадження ще у квітні. Вже за результатами судово-медичної мало бути прийнято якесь рішення стосовно водія", - пояснила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

У поліції виправдовуються, що не отримали вчасно необхідні документи від швидкої. "Необхідно лікарям швидкої допомоги надавати правильну інформацію до райвідділів. Це відбувається майже щотижня, коли в матеріалах вказуються неправильні ушкодження потерпілих", - розповів керівник відділення розслідування злочинів у сфері транспорту Подільського управління поліції Києва Станіслав Патлань. А в піцерії кажуть, що 21-річний Семен, котрий був за кермом, з 1 серпня там уже не працює, коментувати ж аварію у закладі не хочуть і чекають на висновки правоохоронців.

Торік в Україні 85 велосипедистів потрапили в ДТП. "Взаємоповага має бути на дорозі обов’язково. Є там 10% водіїв, які не досить поступливі на дорозі. І наприклад, які просто не розуміють, як може поводитись велосипед на дорозі", - каже куратор велошколи асоціації велосипедистів Києва Ганна Храбан. Що ж до аварії за участю журналістки, попереду слідчі експерименти та автотехнічна експертиза. Якщо водія визнають винним, на нього чекатиме штраф або до трьох років обмеження волі.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація