Черепно-мозкова травма і голод: медики врятували 9-місячну дівчинку після знущань матері

Черепно-мозкова травма і голод: медики врятували 9-місячну дівчинку після знущань матері

Черепно-мозкова травма і голод: медики врятували 9-місячну дівчинку після знущань матері

На Київщині мати побила своє немовля / Фото: Телеканал 24

22-річна жінка визнає провину і скаржиться на недогляд від своїх батьків.

Здала немовля на 3-річне зберігання. На Київщині 22-річна дівчина знущалася з 9-місячної доньки - била та майже не годувала. Врешті у переддень нового року вирішила віддати малечу зі струсом мозку та численними переломами у чужі руки, а коли та підросте - забрати, йдеться в сюжеті ТСН.19.30

«Я коли побачила дитину, я розплакалась, бо не очікувала такого побачити», - розповідає жінка, що допомогла врятувати дитину.

Досвідчений психолог та колишній фахівець служби порятунку дітей Тетяна згадує переддень нового року. На вулиці селища Димер, на Київщині вона помітила молоду дівчину, із розхристаною дитиною.

Жінка присіла біля паркану з речами,  і на руках дитина в полотенечку не по сезону замотана. Сказала, що її чоловік вигнав із дому», - додає жінка.

Молода мама приголомшила жінку своєю пропозицією.

«Вона з документами вийшла – вона планувала віддати дитину», - додає Тетяна.

За кілька хвилин поруч з’явився і чоловік, який назвався батьком дев’ятимісячної Марини. Тетяна запропонувала провести подружжя із немовлям до них додому. Коли ж зайшли до хати, взагалі отетеріла.

«Мене дуже здивувало, що вона взяла цю холодну пляшку з молоком, яка була в неї в пакеті і почала давати дитині. Пляшка була просто льодяна. Коли я розгорнула, то в дитини синє лице було, ручка не піднімалася», - розповідає психолог.

На Київщині мати покинула побите немовля, а через три роки вирішила повернути

На Київщині мати покинула побите немовля, а через три роки вирішила повернути

Після побаченого жінка подзвонила до медиків, поліцейських та уповноваженого президента з прав дитини. Журналісти ТСН також навідуються до 22-річної Олени. Дівчина підтверджує, що не раз била доньку.

«Це випадково вийшло. Я не навмисне, в мене психіка, депресія. Мені важко було, я не змогла. Мене били, мама пила водку, дядько бив», - розповідає матір дитини

Схудлу та знесилену Марину забрали до столичної лікарні Охматдит. Це зараз медики не можуть нею натішитися. Але ще позавчора рятували її з усіх сил.

«Закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, множинні перелами ребер, вивих правої руки, множинні гематоми м’яких тканин, обличчя, грудної клітки і кінцівок», - розповідає лікар.

Марині наклали гіпс та відгодували. Нині її життю ніщо не загрожує. Горе-мати налаштована повернути дитя собі, але не зараз.

«Пока вона там буде, підросте. Звичайно, я її планую забрати через два-три роки», - розповідає жінка.

Зробити це після такого їй навряд чи вдасться, каже уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба. Проти жінки вже порушено кримінальне провадження.

«Вона не уникне кримінального покарання. Чи позбавлять батьківських прав. Буде видно по її поведінці», - додає Микола Кулеба.  

А от долю маленької Маринки можуть вирішуватимуть небайдужі українці. Якщо патронатну родину не знайдуть, маля оселять у будинку дитини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація