Центрвиборчком достроково припинив повноваження Васильківської ТВК: що сталося

Центрвиборчком достроково припинив повноваження Васильківської ТВК: що сталося

Фото: УНІАН

Центрвиборчком прийняв таке рішення через систематичне порушення виборчого кодексу та законів України.

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Васильківської міської територіальної комісії. Центрвиборчком прийняв таке рішення через систематичне порушення виборчого кодексу та законів України.

Відповідна постанова була опублікована 6 листопада на сайті ЦВК.

Як передає УНІАН, Васильківський тервиборчкомом під час прийняття протоколу дільничної комісії проігнорував наявні факти, які ставлять під сумнів результати підрахунку голосів на виборчій дільниці №320339 (село Яцки).

Справу розглянув Київський окружний суд 2 листопада, і на цій підставі зобов'язав провести повторний підрахунок голосів на зазначеній дільниці. Однак, як констатує Центрвиборчком, Васильківська ТВК не здійснила необхідних заходів для з'ясування обставин, що впливають на підрахунок голосів. А це свідчить про порушення цією комісією вимог законодавства.

Крім того, 6 листопада набуло чинності рішення Київського окружного суду, що залишилося без змін після розгляду і в Апеляційному суді, яке зобов'язало Васильківську ТВК провести перерахунок голосів на виборчій дільниці в селі Яцки.

Тож Центральна виборча комісія постановила через систематичне порушення виборчого кодексу та законів України достроково припинити повноваження Васильківської ТВК.

Новий склад Комісії має бути затверджений 7 листопада, а до 12:00 8 листопада йому необхідно підбити підсумки голосування виборів депутатів до Обухівської райради та Київської обласної ради.

Нагадаємо, в Україні у неділю, 25 жовтня, відбулися місцеві вибори. Проголосувати у Києві прийшли 34,34% виборців, а у Київській області — 36,55%. 

ЦВК має оголосити остаточні результати місцевих виборів

ЦВК має оголосити остаточні результати місцевих виборів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація