"Це про тих, хто уже не повернеться": в Києві офіційно відкрили вулицю Героїв полку "Азов" (фото, відео)

Дата публікації
Перегляди
1634
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
"Це про тих, хто уже не повернеться": в Києві офіційно відкрили вулицю Героїв полку "Азов" (фото, відео)

Фото: Андрій Білецький

"Азов" - це приклад того, як варто битися до кінця, зауважив Андрій Білецький.

У Києві 26 жовтня урочисто відкрили першу табличку на вулиці "Героїв полку "Азов", яка раніше називалася на честь радянського маршала Малиновського.

Про це повідомили в Telegram-каналі патронатної служби "Янголи Азову".

Перший командир полку Андрій Білецький під час промови наголосив, що назва "Героїв полку Азов" – це, передусім, присвята тим військовим, які загинули, захищаючи Україну, і тим, хто все ще перебуває в полоні.

"За кожною з цих літер на стіні стоять життя наших друзів і братів... "Азов" показав українцям, що можна битися до кінця – з ворогом, який десятикратно переважає. "Азов" – це приклад для всієї України. Це приклад відданості, справжнього героїзму, того, як битися до кінця. Цей приклад показує, що попри те, що Україна в рази менша за росію, ми переламуємо ворога та виграємо. У росіян може бути більше зброї, більше людей. Але у них ніколи не буде нашого духу, нашої волі до перемоги", - сказав Андрій Білецький.

Табличку з новою назвою київської вулиці розмістили на фасаді будинку номер 3. Поруч із нею — меморіальна табличка з чорного граніту, присвячена Ігореві Білошицькому.

На відкритті були представники "Азову", зокрема й ті, які захищали Маріуполь.

До слова, нову назву вулиці обрали українці під час голосування. За результатами варіант перейменування "Героїв полку Азов" набрав найбільше голосів.

Нагадаємо, що Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, серед них є воїни "Азову". 200 наших героїв обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука, а командирів "Азовсталі" - на 55 окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що п'ятеро командирів, захисників Маріуполя, залишатимуться в Туреччині до кінця війни. Такими були умови обміну.

П'ятеро українських командирів "Азовсталі", яких звільнили з російського полону, удостоєні звань Героїв України та отримали орден "Золота зірка". Заслужені високі нагороди отримали Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар "Калина", Денис Шлега та Олег Хоменко.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація