Стало відомо, скільки мільярдів недоотримав бюджет Києва через пандемію коронавірусу

Стало відомо, скільки мільярдів недоотримав бюджет Києва через пандемію коронавірусу

Фото: kiev.klichko.org

Столична влада планує збільшити зарплату працівникам бюджетної сфери міста та комунальникам.

Доходи бюджету Києва порівняно з 2019, не коронавірусним роком, зменшились. Через падіння економіки, що спричинила пандемія, столиця недоотримала майже 5 мільярдів гривень. Із них 3 мільярди - надходження від ПДФО.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2020 році.

"Загалом у 2020 році ми отримаємо майже 57 мільярдів гривень надходжень у бюджет. Найбільше фінансування отримала сфера освіти - 21,8 мільярда гривень. Охорони здоров’я – 8 мільярдів гривень. Це при тому, нагадаю, що медзаклади, за реформою, тепер фінансує держава. А сфера соціального захисту отримала – 4,7 мільярди гривень", - наголосив Кличко.

Столичний мер зазначив, що пандемія коронавірусу боляче вразила всі напрямки життєдіяльності міста. Тому столичній владі в оперативному режимі довелося перерозподіляти кошти. Направляти додаткові ресурси на медицину та інші критично важливі галузі.

Для підтримки малого та середнього бізнесу місто скасувало чимало податків та зборів. Запровадило пільги для підприємців.

Наступного ж року, як зазначив Кличко, бюджет столиці планується на рівні 59,2 мільярда гривень. Це той мінімум, що дозволить багатомільйонному місту втримати ситуацію. І продовжити фінансування пріоритетних для столиці напрямків та втілення запланованих проектів, що змінюють Київ.

"Ми всі розуміємо, що наступний рік теж буде складним. Бо пандемія поки не відступила. І нам ще доведеться долати її наслідки. Зокрема, й економічні. Але ми продовжимо в Києві ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків та шкіл, парків і скверів, туристичних об'єктів столиці. Плануємо також збільшити зарплату працівникам бюджетної сфери міста та комунальникам. Це дуже важливо", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, сьогодні, 17 грудня, мер Києва Віталій Кличко звітує про виконану роботу та плани на наступний рік.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація