"Буду з нею розлучатися": у Києві чоловік вигнав з квартири дружину з 16-річною донькою

"Буду з нею розлучатися": у Києві чоловік вигнав з квартири дружину з 16-річною донькою

Фото: КМДА

45-річна жінка з дитиною залишилися на вулиці навіть без речей.

У Києві чоловік вигнав з квартири дружину з 16-річною донькою. 45-річна жінка з дитиною залишилися на вулиці навіть без речей. Столичні поліцейські влаштували їх до кризової кімнати (на фото - ред.).

Під час конфлікту між подружжям, аби уникнути подальшої сварки, дружина з донькою пішли з квартири на вулицю, але чоловік назад додому їх вже не впустив. На кривдника складено протокол про вчинення домашнього насильства.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"До поліції Києва звернулася мешканка Голосіївського району разом зі своєю 16-річною донькою з проханням допомогти їм із тимчасовою оселею, поки вони не знайдуть житло. 45-річна жінка розповіла правоохоронцям, що чоловік не пускає їх до квартири й вони залишилися навіть без речей. Киянка через мережу Інтернет дізналася про наявність у столиці кризових кімнат для жертв домашнього насильства", - розповіли у поліції.

За словами поліцейської групи реагування на факти домашнього насильства Голосіївського управління поліції Ірини Василенко, для об’єктивного встановлення обставин конфлікту між подружжям поліцейські зв’язалися із чоловіком та приїхали до нього.

"62-річний чоловік пояснив, що не хоче більше жити з жінкою та буде розлучатися із нею. Ми довго спілкувалися із ним, з’ясовували причини інциденту та у нашій присутності донька потерпілої зібрала речі з помешкання. Далі ми поїхали у кризову кімнату, де жінка з підлітком може тимчасово перебувати, поки не знайде собі житло. На кривдника мобільна група з реагування на факти домашнього насильства склала адміністративний протокол за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та пояснили, що його дії відносно офіційної дружини підпадають під ознаки вчинення психологічного та економічного насильства", - розповіла Василенко.

Наразі сім’я перебуває на обліку у Голосіївському управлінні поліції щодо недопущення подібних випадків у майбутньому, також про ситуацію повідомлено службу у справах дітей та сім’ї Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації.

Нагадаємо контакти служб для постраждалих від домашнього насильства осіб:

• Національна поліція - 102

• "Гаряча лінія" для жертв домашнього насильства - 15-47

• Національна дитяча гаряча лінія - 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-111 (безкоштовно з мобільних)

• Національна "гаряча" лінія з попередження домашнього насильства - 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безкоштовно з мобільних)

• Цілодобова правова допомога - 0 800 213 103.

Нагадаємо, у Києві онук систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї бабусі: він не випускав її з квартири, забирав гроші та погрожував розправою. Такими діями чоловік довів стареньку до психічного розладу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація