Будівництво мосту на Шулявці опинилось під загрозою. Відома причина

Будівництво мосту на Шулявці опинилось під загрозою. Відома причина

Фото: УНІАН

Столична влада знала про можливі проблеми до початку реконструкції шляхопроводу, але нічого не зробила.

Роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу можуть затягнутись через цех заводу "Більшовик". Фонд державного майна не дає дозволу на знесення будівлі, кажуть у столичній мерії. Натомість в установі запевняють - Київська міська адміністрація заздалегідь знала, що зносити корпус заводу не можна, але попри це, розпочала реконструкцію, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На Шулявці нині бетоном заливають опори, що триматимуть залізний міст. Будівельні роботи вже тривають упритул до п’ятого цеху заводу "Більшовик". Виконроб Віталій каже, будівля дуже їм заважає: "Його треба зносити зараз, якщо ми цього не зробимо, потім буде втричі дорожче. Будівля заважає, щоб, наприклад, побудувати опору, яка потрібна, щоб зробити зїзди з мосту".

Нині на даху цеху ростуть дерева. За призначенням колись його називали ливарним - його вже давно не використовують. Усередині тепер працює секонд-хенд. Продавцями тут працюють здебільшого іноземці з Азії. Вони знають про намір знести будівлю, але поки що ніхто їх звідси не жене.

Щоби збудувати розв’язку на Шулявці - слід знести корпус "Більшовика". Про це столична влада заявляла ще до початку реконструкції. Нині - саме час, кажуть будівельники. Але згоди на знесення їм не дають. Саме Фонд державного майна звинувачує в затримці будівельних робіт очільник Віталій Кличко. ТСН із Фонду надіслали лист, у якому чиновники пояснюють, шо п’ятий цех "Більшовика" - державний об’єкт, що не підлягає приватизації. Для його знесення треба спочатку на законодавчому рівні виключити його зі спеціального реєстру. Столична влада про це знала ще до початку реконструкції шляхопроводу, але нічого не зробила. "Фондом не надавалася згода Київській міській державній адміністрації на знесення корпусів АТ "ПКМЗ" з огляду на майбутню реконструкцію Шулявського шляхопроводу", - йдеться у документі.

Поки чиновники чубляться, будівельні роботи киплять. Уже цієї суботи рух транспорту столичним проспектом Перемоги знов перекриють. Доробити міст над проспектом Перемоги будівельники обіцяють у строк і вже за кілька місяців відновити ним рух транспорту.

Мар’яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація