Бойовик "ЛНР" під виглядом переселенця переховувався на Київщині: яка його доля

Бойовик "ЛНР" під виглядом переселенця переховувався на Київщині: яка його доля

Бойовик "ЛНР" переховувався на Київщині під виглядом переселенця, а тепер отримав покарання / Фото: Пресслужба СБУ

Терорист брав активну участь в обстрілі позицій українських військ на сході держави.

За матеріалами СБУ до 8 років ув’язнення засудили бойовика "ЛНР", який під виглядом переселенця переховувався на Київщині.

Про це повідомили у пресслужі Служби безпеки України.

Бойовика з Луганщини визнано винним в участі в терористичній групі чи терористичній організації та засуджено до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

В СБУ уточнили, що зловмисником є уродженцем Довжанська (раніше Свердловськ). Він 2017 року добровільно приєднався до складу підконтрольної російським окупантам "народної міліції лнр". Там бойовика призначили старшим стрільцем. 

"Перебуваючи на цій "посаді", він брав активну участь в обстрілі позицій українських військ на сході нашої держави. Також ватажки незаконних збройних формувань залучали його до ремонту військової техніки", – йдеться в заяві СБУ.

Згодом бойовик вирішив залишити лави терористів і таємно прибув на підконтрольну Україні територію. Зловмисник намагався легалізуватися під виглядом переселенця з Луганської області.

Однак у червні 2021 року бойовика на Київщині спіймали контррозвідники СБУ. А тепер суд виніс йому вирок.

Нагадаємо, СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Миколаєву, яким виявився місцевий житель. Через його дії восени 2022 року окупанти завдали ракетного удару по житловій багатоповерхівці в місті, чим убили вісьмох її мешканців.м

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація