Бойова гранта, набої та муляжі зброї: киянин влаштував схрон у власній квартирі (фото)

За скоєне 36-річному киянину загрожує до семи років тюремного ув’язнення.

У Києві чоловік влаштував схрон боєприпасів у власній квартирі.

Під час проведення слідчих дій у помешканні киянина правоохоронці виявили гранату із запалом та набої. Небезпечні предмети вилучили та відправили на експертизу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

У ході реалізації оперативної інформації працівники карного розшуку Святошинського управління поліції викрили чоловіка, який за місцем мешкання зберігав заборонені предмети.

У квартирі зловмисника на вулиці Кільцева дорога правоохоронці провели санкціонований обшук, в ході якого виявили та в подальшому вилучили предмет, ззовні схожий на гранату РГН та запал до неї, а також набої різного калібру. Інші предмети, які ззовні схожі на зброю, оглянули вибухотехніки та встановили, що це муляжі. 

36-річного киянина поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю,  бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Фігуранту повідомлено про підозру за незаконне поводження з бойовими припасами, а судом вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне фігуранту загрожує від трьох до семи років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, у Рівненській області працівники СБУ виявили схрон зброї, боєприпасів та вибухівки. Арсенал обладнав неодноразово засуджений за вчинення тяжких злочинів мешканець регіону, який наразі перебуває під вартою. Схрон був влаштований на горищі покинутого будинку в одному із селищ колишнього Острозького району.

Повʼязані теми:

Наступна публікація