Біжи, водію, біжи: як порушники у Києві рятують свій автомобіль від евакуатора

Біжи, водію, біжи: як порушники у Києві рятують свій автомобіль від евакуатора

Скріншот відео

Якщо водій з'являється до моменту завантаження свого авта на евакуатор, то має шанси не повертатися додому пішки.

У Києві нещодавно стався курйозний випадок з водійкою, яка упродовж півтори години відчайдушно відвойовувала свій автомобіль, який через порушення правил паркування  намагався забрати евакуатор. Чим закінчилася ця історія і в яких випадках водієві вдається уникнути транспортування своєї машини на штрафмайданчик, йдеться 15 липня у сюжеті ТСН.19:30.

Відео протистояння водійки автомобіля та евакуатора, яке зняли на місці пригоди очевидці, облетіло соцмережі. Як згодом виявилося, її машину згодом все таки вивантажили на землю і повернули власниці, бо вона заблокувала рух евакуатора на півтори години.

“Поліцією спільно з інспекцією з паркування було прийнято рішення звантажити транспортний засіб але порушниця отримала свій штраф”,  - повідомила заступниця керівника інспекції паркування Києва Аліна Ярош.

Як розповіли у столичній інспекції, такі ситуації з водіями трапляються буквально щотижня. Вони, буває, навіть залазять у свій транспортний засіб, який вже завантажений на евакуатор, щоб не дозволити його вивезення на штрафмайданчик. А бувало й таке, що в евакуйованих автомобілях згодом виявляли в салоні домашні тварини і навіть діти.

“Два рази були випадки коли в затонованому авто знаходилися діти... Викликали службу у справах дітей, з батьками було проведено бесіду”, - розповіла Аліна Ярош.

Юристи пояснюють, що після того, як евакуатор вже підняв автомобіль з землі, повернути його власникові найчастіше доведеться вже зі штрафмайданчика.  Якщо ж водій з'являється, коли евакуатор щойно приїхав, шанси не піти додому пішки ще є.

“Якщо правопорушення може бути усунуте водієм у максимально короткий строк і він стоїть біля авто, то інспектор не складає акт і не здійснює тимчасове затримання транспортного засобу”, - пояснив юрист Михайло Алексеєнко. 

Новини України: киянка видерлася на евакуатор, аби її авто не забрали на штрафмайданчик

Новини України: киянка видерлася на евакуатор, аби її авто не забрали на штрафмайданчик

Повʼязані теми:

Наступна публікація