Бірюков показав проект меморіалу загиблим військовим і натякнув на саботаж головного архітектора

Дата публікації
Перегляди
1667
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber

Затримка з рішенням викликає лють, наголошує він. 

Радник президента України Юрій Бірюков опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook фото проекту меморіалу загиблим військовим, який хочуть побудувати поблизу будівлі Міністерства оборони України.

За його словами, ініціатива створити меморіал з'явилася в очільника Міністерства Степана Полторака вже давно. Замість клумби на вході до будівля хочуть зробити зал пам'яті з книгою, в якій вказуватимуться прізвища загиблих бійців.

"Зал пам'яті. З книгою пам'яті, де сторінка - це день в році. І імена тих, хто загинув в цей день. День за днем. Ритуал, почесна варта. Підсвічування фотографій загиблих на скляні стіни. І можливість рідним зайти в цей зал, просто з Повітрофлотського проспекту", - наголосив Бірюков.

Нужен общественный резонанс, репост и всевозможна другая общественная мотивация. И я сейчас не шучу. Перед центральным ...

Опубликовано Юрием Бирюковым 16 августа 2017 г.

Утім, хоча земля на вказаній ділянці належить Міністерству, побудувати меморіал неможливо без узгодження з місцевою владою. Бірюков стверджує, що вже три місяці чекає на відповідь головного архітектора столиці  Олександра Свистунова.

"Якщо раптом хтось знайомий з Олександром Вікторовичем Свистуновим, головним архітектором Києва - ви йому передайте, раптом пошта не працює у людини... Або може загубилося десь... Ви йому передайте, що Міністерство оборони України вже три клятих місяці чекає відповідь від нього. Ну хоч якусь", - наголосив радник президента.

Бірюков стверджує, що заступнику міністра оборони вже довелося писати листа меру Києва Віталію Кличку.

"Це офіційна версія. А від неофіційної причини такого довгого мовчання - кришиться від люті зубна емаль", - підсумував він.  

Нагадаємо, 15 серпня на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиці Академіка Корольова у Києві відбулося урочисте відкриття пам'ятника воїнам АТО. На ньому зображений меч янгола-охоронця, який пронизує карту РФ

 

У Києві на Борщагівці відкрили пам’ятник українським воїнам

У Києві на Борщагівці відкрили пам’ятник українським воїнам

Повʼязані теми:

Наступна публікація