У Києві аферисти сильно побили пенсіонерку, а потім привласнили її квартиру

У Києві аферисти сильно побили пенсіонерку, а потім привласнили її квартиру

Фото: ТСН.ua

На квартиру нині накладений арешт.

Били так, що жінка залишилася без зубів. На киянку Клавдію Дунаєвську на вулиці регулярно нападали невідомі. Так тривало кілька місяців, аж поки жінка не перестала виходити на вулицю через зламану ногу. А коли одужала - зрозуміла, що її квартира вже не її.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Вона змушена стукати у двері власної квартири. Там її світ у 36 квадратів і не хитрий побут.

"Перший раз мене в домі побили, а другий раз я йшла із магазина. Позаду я не бачу нікого, щоб хто ішов. Сюди у ногу б'є і так б'є сильно, що я падаю. Не бачу, хто воно позаду. Із розгону бив, що перелітає через мене і переді мною падає", - згадує жінка.

Тоді 84-річна Клавдія Дунаєвська вижила, але злягла з переломом ноги.

Потім ще була історія, коли якась жінка сказала, що вона Дунаєвська Клавдія Сергіївна, мовляв, загубила документи й попросила анулювати оригінали.

Готельку у спальному районі Києва жінка отримала ще у 90-х. Раніше тут постійно жила, знала всіх колишніх сусідів. А потім переїхала в інший район - доглядати свого племінника, який стоїть на обліку у психдиспансері. До квартири регулярно навідувалася. А коли тут - через півроку після останнього побиття – з'явилася, у її квартирі - новий власник уже і двері замінив.

Аферисти незаконно відібрали у пенсіонерки квартиру у Києві

Аферисти незаконно відібрали у пенсіонерки квартиру у Києві

Внук Клавдії Дунаєвської показує оригінали документів на квартиру, у паспорті прописка. Але в реєстрах - вже новий власник, а жінка із квартири виписана.

"Виявляється є договір, є нотаріус, який провів цю операцію, і є дублікати документів, які у нас з бабусею на руках".

Бабусину квартиру готельного типу на околиці Києва продавали в одному з найдорожчих бізнес-центрів столиці. Піднімаємося до нотаріуса Романа Падалки. Він оформляв угоду. Але зустрітися з нотаріусом так і не змогли. Вдруге до приміщення охорона вже не пустила.

Таких історій у країні купа. Через дірки в законодавстві. Нотаріуси документи перевіряють лише на око. У Верховній Раді ці прогалини хочуть виправити.

"У нотаріуса немає ні можливості, ні часто бажання перевірити якість цих документів. Тому, щоб пред'явити нотаріусу претензію або як мінімум підозру, якщо він був співучасником, що часто так і є, треба мати доказову базу. Нотаріус завжди буде стверджувати, що йому принесли нормальні документи, що у нього не було підстав сумніватися в їхній якості і він провів операцію", - говорить народний депутат Олександр Грановський.

У справі Клавдії Дунаєвської є поки що арешт. Не шахраїв, а квартири. Експертизи підпису жінки і того, хто був продавцем її житла, досі немає. Нового власника теж уже півроку не можуть знайти. Але шанс на справедливість є.

Хтось за підробним паспортом, в якому навіть не збіглися цифри серії з оригіналом, обійшов державні органи і зробив усі документи на чужу квартиру. І ніхто не помітив підміну у паспорті. Цікаво - це недбальство держслужбовців чи особиста зацікавленість?

Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація